Gherasimov: Moldova rămâne ferm angajată în drumul său european

Publicat:

Gherasimov: Moldova rămâne ferm angajată în drumul său european

Vicepremierul pentru Integrarea Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o nouă întrevedere cu comisarul european pentru extindere și vecinătate, Oliver Várhelyi, pe finalul primei zile de screening bilateral. În cadrul discuției, părțile au discutat agenda europeană a Republicii Moldova.

Am menționat că Moldova rămâne ferm angajată în drumul său european și, prioritar, în adoptarea acelor standarde europene care îmbunătățesc viața cetățenilor”, a menționat Gherasimov, potrivit deschide.md.


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Potrivit vicepremierului, faptul că autoritățile au reușit să ajungă la această etapă la doar puțin peste doi ani de la primirea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE reflectă efortul enorm făcut în acest scop de instituțiile naționale și de întreaga societate.

În același timp, este dovada deschiderii fără precedent a UE, care astfel ne-a oferit perspectiva tangibilă de a deveni parte a marii familii a democrațiilor de pe continentul nostru”, a adăugat ea.

La fel, susține Gherasimov, etapa de screening începută astăzi este piatra de căpătâi a negocierilor cu Uniunea Europeană și va ajuta R.Moldova să înțeleagă cât de pregătită este de aderare.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Amintim că comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, întreprinde o vizită de lucru la Chișinău în contextul primei sesiuni de screening bilaterală în cadrul negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Reuniunea se desfășoară pentru prima dată în țara candidată, și nu la Bruxelles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la condiţii atât de glaciale, în...

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.