Gligor: După alegeri, 2/3 din populația R. Moldova va trăi cu primari controlați din exterior

Publicat:

Alegerile generale locale sunt compromise de grupări criminale care își coordonează foarte bine acțiunile, iar instituțiile statului nu fac față. O spune liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, care a menționat că după alegeri, 2/3 din populația R. Moldova va trăi cu primari controlați din exterior.

Președintele formațiunii a spus că a sperat foarte mult că serviciile speciale ale Republicii Moldova, Comisia pentru Situații Excepționale, Comisia Electorală Centrală, consiliile electorale de circumscripție, dar și organele de drept și urmărire penală vor interveni în vederea deturnării operațiunii speciale care are loc astăzi pe teritoriul țării.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

„Situația este excepțional de gravă și eu vin să vă avertizez că după aceste alegeri locale, 2/3 din populația Republicii Moldova va trăi sub proiectele politice dirijate și controlate de crima organizată care este instruită și primește instrucțiuni din afara Republicii Moldova. În primul rând, vorbim despre serviciile secrete ale Federației Ruse, față de care avem toate bănuielile rezonabile posibile și imposibilei că finanțează și mențin controlul asupra grupărilor criminale principale din Republica Moldova”, a declarat Ștefan Gligor.

În opinia sa, gruparea criminală Șor și-a învățat lecțiile din alegerile precedente, când candidații lor au fost eliminați din cursă. Și data această s-a asigurat cu partide clone și așa-ziși candidați independenți, care sunt de rezervă în cazul eliminării unor concurenți electorali. Potrivit lui, este și cazul de la Bălți, unde sunt un șir de candidați controlați de gruparea criminală Șor. Reprezentanții din partidul declarat neconstituțional îi însoțesc nestingherit la întâlnirile cu alegătorii, chiar dacă figurează în dosare penale pe faptul finanțărilor ilegale, a menționat  Ștefan Gligor.

„La fel, în municipiul Bălți, a fost trimis de către gruparea criminală Caramalac, la indicația serviciului federal, un oarecare Moroșan Maxim. Este un om extrem de dubios, cu afiliere directă față de Caramalac. Și vreau să vă spun că, atunci când am început să vorbesc despre faptul că gruparea Caramalac este implicată în alegerile locale din Bălți, Grigore Caramalac a încercat să ia legătura cu mine și să mă influențeze în sensul în care le trebuia lor. Același Moroșan a încercat să ia legătura cu mine și să mă convingă cu orice preț să renunț la candidatul Nicolae Grigorișin”, mai spus președintele Partidului Schimbării.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Comisia Electorală Centrală tărăgănează eliminarea din alegerile locale a „exponenților crimei organizate, în primul rând a grupării criminale Șor”, care s-a regrupat foarte repede, dar și candidaților grupării Caramalac. Acestea au acces la finanțare ilegală nelimitată, a mai spus Ștefan Gligor, care le-a cerut organelor electorale excluderea din cursa electorală a reprezentanților „grupărilor criminale Șor și Caramalac”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum se mai ‘simte’ cafeaua noastră cea de toate zilele în 2024?

Cum se mai 'simte' cafeaua noastră cea de toate zilele în 2024? Pe 1 octombrie sărbătorim Ziua Mondială a Cafelei. E – la fel ca...

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei O bombă de producţie americană din Al Doilea Război Mondial, cu greutatea...

Copii, bolnavi sau răniți în raidurile israeliene din Gaza, tratați în spitale din România

Copii, bolnavi sau răniți în raidurile israeliene din Gaza, tratați în spitale din România România primește răniți și bolnavi palestinieni, într-o misiune internațională de evacuare...

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, în provincia estică Doneţk

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, în provincia estică Doneţk Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, un avanpost al armatei ucrainene...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.