Gloantele de cauciuc sunt mai periculoase decât se crede. Specialistii cer limitarea folosirii lor

Publicat:

Una din 37 de victime ale unui glont de cauciuc tras de o arma neletala moare în urma ranilor, potrivit unor cercetatori americani, care cer sa se limiteze folosirea acestui tip de arma de catre fortele de ordine, relateaza AFP, potrivit agerpres.

Studiul, aparut marti în revista medicala britanica BMJ Open, analizeaza 26 de articole care au relatat despre 1.984 de cazuri de raniti, ‘în majoritate tineri adulti’ si barbati, între 1990 si 2007 (manifestatii, revolte, evenimente sportive, rebeliuni, arestari). Studiul îi exclude pe cei care au fost loviti fara gravitate si care, prin urmare, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.


Din numarul total, 53 de persoane (3%) “au murit din cauza ranilor”, o plaga deschisa pentru mai mult de jumatate dintre ele (56%) si contuzie pentru aproape un sfert (23%).

Printre raniti, urmarile sunt considerabile: 71% sunt grav loviti, fiind cel mai frecvent afectati “la nivelul epidermei sau la extremitati” (mâini si picioare). Si aproape unul din sase (15,5%) ramâne cu o infirmitate permanenta, afectând cel mai des capul si gâtul sau toracele.

Cazurile raportate vin din tari extrem de diferite: Israel si Teritoriile Palestiniene, Marea Britanie, SUA, Turcia, India, Nepal si Elvetia.

Aceste gloante de cauciuc sunt vândute de fabricanti ca mijloace de descurajare, concepute sa cauzeze durere si rani usoare, cu conditia sa fie respectata o anumita distanta.

Cercetatorii spun ca aceste gloante trebuie “sa fie supuse unor restrictii” si ca “este nevoie urgent sa se stabileasca directive internationale” pentru “a se împiedica producerea de rani, infirmitati sau decese inutile”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.