Grandiosul proiect al stadionului dedicat Prințului Mohammad bin Salman din Qiddiya

Publicat:

Grandiosul proiect al stadionului dedicat Prințului Mohammad bin Salman din Qiddiya

În contextul candidaturii la Cupa Mondială din 2034, Arabia Saudită a prezentat proiectul unui grandios stadion dedicat Prințului Mohammad bin Salman, ca parte a ofertei națiunii de a obține drepturile de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2034.

Proiectul va pune în practică o locație de ultimă generație, care prezintă primul teren din lume retractabil, combinat cu acoperiș și pereți complet din panouri LED-uri, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Congresul PPE are loc la București înaintea alegerilor europarlamentare

Locul de desfășurare multifuncțional, situat în orașul Qiddiya, va amplasamentul unora dintre cele mai mari evenimente sportive, culturale și de divertisment din regiune. Se așteaptă ca această construcție impresionantă să atragă vizitatori din întreaga lume, revoluționând în același timp “experiența tradițională a stadionului cu designul său imersiv și caracteristicile tehnologice unice”, care plasează “spectatorii în centrul spectacolului”, așa cum prezintă realizatorii proiectului.

Stadionul „Prințul Mohammad bin Salman”, care a fost proiectat de firma de arhitectură Populous, va fi primul loc de desfășurare complet integrat din lume, cu un acoperiș și un teren de joc retractabile combinat, și perete LED. Planificarea inteligentă va permite ca locul „să treacă fără probleme de la un mod de desfășurare a evenimentului la altul în câteva minute”.

Potrivit Qiddiya, care este sponsor al cluburilor Al-Nassr și Al-Hilal din Saudi Pro League, peretele LED va fi “un portal pentru transmisiuni de evenimente în direct, filme de înaltă definiție și spectacole cu laser, oferind oaspeților o experiență inedită și captivantă la fiecare vizită”.

Vizitatorii se vor putea bucura de “mai multe spectacole într-o singură zi, inclusiv fotbal, box, sporturi electronice, concerte și spectacole de teatru”, în timp ce li se va oferi acces la “date și informații în direct, inclusiv prin utilizarea tehnologiei holografice de ultimă generație, permițând interacțiuni virtuale cu celebrități și vedete”.

Citește și: Papa Francisc a refuzat o donaţie substanţială de la o mare companie din domeniul apărării

Stadionul „Prințul Mohammad bin Salman” va fi amplasat în vârful “uluitoarei faleze Tuwaiq Cliff, înaltă de 200 de metri”, care se află la doar 40 de minute de Riad, și se află “în imediata apropiere a 50.000 de metri pătrați de spații comerciale, restaurante, spații de divertisment și hoteluri”.

Odată deschis, spectaculosul stadion va găzdui 45.000 de spectatori. Acesta va fi, de asemenea, unul dintre locurile propuse pentru Cupa Mondială din 2034, în cazul în care candidatura se va dovedi a fi de succes. Acesta este pregătit să găzduiască competiții la Cupa Regelui Arabiei Saudite, Cupa Asiei și Jocurile Asiatice din 2034 – sugerându-se că 7,6 milioane de vizitatori ar putea fi primiți anual pe porțile sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.