Grecia a cerut Turciei ‘să facă un pas înapoi’ în legătură cu redeschiderea unei staţiuni turistice în nordul Ciprului

Publicat:

Grecia a cerut Turciei “să facă un pas înapoi” în legătură cu redeschiderea unei staţiuni turistice abandonate în nordul Ciprului, avertizând că Atena şi Nicosia sunt gata să prezinte problema la o reuniune a liderilor Uniunii Europene săptămâna viitoare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al guvernului elen, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Nordul Ciprului a redeschis o parte din plaja unei staţiuni ce fusese abandonată de la conflictul din 1974 din insula divizată, a relatat joi presa de stat turcă. Măsura a fost susţinută de Ankara, care recunoaşte o administraţie separatistă în nord, dar condamnată de ciprioţii greci şi a provocat îngrijorare pe plan internaţional.


Citește și : După ce a învins COVID-ul, cel mai populat oraş din Noua Zeelandă revine la normalitate

Tensiunile între Turcia şi membrii UE Cipru şi Grecia au escaladat în ultimele luni în legătură cu drepturile pentru resursele energetice din Mediterana de Est.

Purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, a declarat că redeschiderea unei zone din oraşul abandonat Varosha pentru public nu este în concordanţă cu o decizie luată la o reuniune a liderilor europeni săptămână trecută.

Citește și : Medicul lui Trump spune TOT despre starea de sănătate a președintelui american

Ciprul, susţinut de Grecia, a făcut presiuni pentru sancţiuni ale UE asupra Turciei pentru activităţi de foraj de petrol şi gaze în zonele din jurul insulei. Problema va fi discutată din nou în decembrie.

“Turcia trebuie să facă un pas înapoi”, a spus Petsas, adăugând că în caz contrar, Grecia şi Cipru vor prezenta problema la un summit al UE programat pentru 15-16 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.