Grecia a adoptat o nouă serie de reforme cerute de creditorii ţării, în pofida grevelor şi manifestaţiilor din Atena

Publicat:

Deputaţii greci au adoptat luni o nouă serie de reforme cerute de creditorii ţării, în special o restrângere a dreptului la grevă, în pofida grevelor şi manifestaţiilor care au provocat uriaşe blocaje ale circulaţiei la Atena, transmite AFP.

Proiectul a fost adoptat în cursul serii cu 154 de voturi pentru, 141 împotrivă şi cinci abţineri, în timp ce peste 6.000 de persoane au protestat de-a lungul zilei în diferite locuri din capitală faţă de aceste reforme, conform agerpres.


Unii manifestanţi au aruncat cu vopsea şi pietre în direcţia forţelor speciale de ordine care apărau parlamentul. Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene. Nu au fost operate arestări.

Citește și : Solista formaţiei The Cranberries, Dolores O’Riordan, a decedat la vârsta de 46 de ani

Măsura cea mai contestată vizează înăsprirea dreptului la grevă. Printre cele peste o sută de măsuri diferite conţinute în acest text se află, de asemenea, vânzarea la licitaţie on-line a bunurilor, inclusiv a bunurilor imobile, deţinute de debitori ale căror creanţe nu par recuperabile.

Premierul Alexis Tsipras, ales în 2015 cu un program radical de stânga al partidului său Syriza, a respins cu fermitate în faţa deputaţilor criticile formulate de sindicate, potrivit cărora guvernul se pregăteşte să limiteze grevele.

Noua serie de măsuri a fost votată înainte de încheierea, speră Atena, a celui de-al treilea program de ajutorare primit cu începere 2010.

Acest program, lansat în vara lui 2015 sub egida Uniunii Europene, dar nu şi a FMI, spre deosebire de primele două, este valabil până în luna august.

Atena speră ca după această dată să se poată finanţa în întregime de pe pieţele internaţionale, mai scrie AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.