Grecia cere unui laureat al premiului Nobel pentru economie să îi identifice noi domenii de creştere

Publicat:

Economia Greciei are un potenţial semnificativ de creştere dar sunt necesare mai multe reforme, noi infrastructuri şi o voinţă politică solidă, a declarat marţi laureatul premiului Nobel pentru economie Christopher Pissarides, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, l-a desemnat pe Christopher Pissarides în fruntea unei comisii care are drept sarcină elaborarea unei strategii de creştere pe termen lung, după ce în 2018 Grecia a pus capăt celui de-al treilea program de asistenţă internaţională după un deceniu de criză a datoriilor.


Citește și : Trump cere ca toate procesele declanşate de ancheta procurorului Mueller să fie anulate

Profesorul britanic de origine cipriotă Christopher Pissarides a declarat că şi-a asumat această sarcină pentru că “în ultimii 10 ani Grecia a suferit mai mult decât trebuia”, adăugând că planul va fi gata în luna septembrie a acestui an.

Laureatul premiului Nobel a apreciat că Grecia are un potenţial mare de creştere în energie şi mediu, turism, alimentaţie şi agricultură, producţie, transport şi logistică, inovaţie educaţie şi cultură. “Cu siguranţă există perspective bune de de creştere, dar este nevoie de reforme şi noi infrastructuri. Este nevoie şi de voinţă politică iar aceasta există”, a spus Christopher Pissarides.

La rândul său, premierul Mitsotakis a spus că o strategie economică, care să corespundă cu nevoia de a proteja mediul, ar ajuta la rezolvarea problemelor economice ale Greciei: nivelul ridicat al datoriei publice, productivitatea scăzută şi investiţiile scăzute. “Acestea sunt provocări pe termen lung care trebuie abordate şi nu probleme ce pot fi rezolvate cu o baghetă magică”, a subliniat Mitsotakis.

Citește și : Procesul lui Netanyahu va începe la 17 martie

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.