Grecia comemorează revolta din 1973, cu măsuri sporite de securitate

Publicat:

Mii de poliţişti au fost desfăşuraţi joi la Atena pentru manifestaţia anuală de comemorare a revoltei studenţeşti din 1973 împotriva dictaturii susţinute de SUA, o aniversare adesea marcată de violenţe, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Aproximativ 5.700 de poliţişti au fost mobilizaţi în capitala Greciei, precum şi drone, un tun cu apă şi un elicopter.


Citeşte şi: Zelenski cere acces la ‘toate datele’ deţinute de occidentali – Black News

Traficul va fi interzis în mare parte din centrul oraşului, iar staţiile de metrou vor fi închise din motive de siguranţă.

Această manifestaţie anuală comemorează ziua din 1973 în care 24 de persoane au fost ucise la Universitatea Politehnică din Atena de forţele trimise de juntă pentru a înăbuşi o revoltă studenţească.

Reprimarea brutală a mişcării a provocat o puternică emoţie în Europa şi a contribuit la subminarea puterii juntei, ducând la restabilirea democraţiei câteva luni mai târziu.

Un număr mare de poliţişti au fost deja desfăşuraţi în cartierul Exarhia, popular în mediile anarhiste, pentru a proteja proiecte de renovare a unor situri, inclusiv o nouă staţie de metrou controversată.

Citeşte şi: Doi condamnaţi la moarte, executaţi miercuri în SUA – Black News

Aproximativ 20.000 de oameni au participat anul trecut la manifestaţii la Atena şi 14.000 în cel de-al doilea oraş ca mărime al ţării, Salonic.

Punctul culminant al manifestaţiei este în fiecare an în faţa ambasadei americane, în semn de protest faţă de sprijinul Washingtonului pentru dictatura militară din Grecia în timpul Războiului Rece. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.