Grecia ia măsuri speciale de securitate înainte să înceapă construcţia unor noi tabere pentru migranţi

Publicat:

Unităţi ale poliţiei antirevoltă au fost trimise luni seara în insulele greceşti Lesbos şi Chios, unde guvernul de la Atena se pregăteşte să lanseze controversata construcţie a unor noi tabere pentru migranţi, informează AFP, potrivit agerpres.

Poliţişti au fost desfăşuraţi în portul fiecăreia din cele două insule din Marea Egee pentru a facilita sosirea forţelor de securitate suplimentare trimise din Grecia continentală, a anunţat agenţia de presă de stat ANA.


Citeşte şi: Franţa ajută cu 90 de milioane de euro viitoarea Academie a OMS

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a afirmat în weekend că proiectul construcţiei de noi tabere va fi pus în practică în pofida opoziţiei suscitate în rândul populaţiei locale.

‘Lucrările vor începe imediat şi ele vor fi duse la bun sfârşit.Nu există cale de întoarcere’, a declarat Mitsotakis duminică, adresându-se responsabililor din partidul său conservator.

Peste 38.000 de migranţi se află în taberele instalate în insulele Lesbos, Samos, Chios, Leros şi Kos, a căror capacitate totală oficială este de 6.200 de locuri.

Construcţia de noi tabere în Lesbos şi Chios, cu o capacitate oficială de 7.000 de persoane fiecare, urmează să înceapă săptămâna aceasta.

Autorităţile locale şi localnicii au declarat că, după cinci ani în prima linie a crizei legate de afluxul de migranţi care afectează Europa, ei nu mai sunt dispuşi să accepte mii de solicitanţi de azil în insulele lor.

Grecii din insule au ameninţat cu blocarea accesului la locul viitoarelor tabere pentru a împiedica ridicarea lor.

Guvernul conservator sosit la putere în iulie 2019 a anunţat că taberele existente în Lesbos, Samos şi Chios vor fi închise în cursul anului 2020 şi vor fi înlocuite prin noi facilităţi.

Citeşte şi: Nouă combatanţi ai Damascului au fost ucişi în nord-vestul Siriei

Executivul grec încearcă să diminueze tensiunea în insule, transferând mii de migranţi în alte părţi din Grecia, dar pe continent comunităţile se opun de asemenea acestei măsuri.

Înaltul comisar ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, a cerut vineri acţiuni urgente pentru a remedia situaţia ‘şocantă şi ruşinoasă’ în care migranţii trebuie să trăiască în centrele actuale de cazare în insulele greceşti.

Grandi a lansat un apel pentru adoptarea rapidă a unor măsuri pentru reducerea suprapopulării în tabere şi îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă, începând cu furnizarea de apă, asigurarea de instalaţii sanitare şi de îngrijiri medicale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.