Grecia intenţionează să înceapă explorarea gazelor naturale la sud-vest de insula Creta

Publicat:

Grecia intenţionează să înceapă explorarea gazelor naturale la sud-vest de insula Creta în zilele următoare, a confirmat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, citat marţi de DPA, potrivit agerpres.

Scopul este de a afla dacă Grecia poate extrage gaze naturale în vremuri de criză energetică, a declarat Mitsotakis într-un interviu televizat luni seară. Acest lucru este important nu numai pentru Grecia, ci şi pentru UE, a precizat el.


Citește și : Péter Szijjártó: Cu Trump la Casa Albă, nu ar fi fost război în Ucraina!

Compania petrolieră americană ExxonMobil se va ocupa de explorare, în cooperare cu compania energetică de stat elenă EDEY.

Începerea explorării ar putea alimenta în continuare disputa Greciei cu Turcia vecină.

Într-un acord cu Libia, Turcia a refuzat Greciei dreptul la o zonă economică exclusivă (ZEE) la sud de Creta şi alte insule greceşti în 2019. Acolo se presupune că există zăcăminte bogate de gaze naturale. UE a condamnat acordul.

Serviciul ştiinţific al parlamentului german a concluzionat de asemenea că acordul dintre Libia şi Turcia încalcă dreptul maritim internaţional.

Citește și : Zelenski le care americanilor ‘să menţină o unitate de neclintit’ până la ‘restabilirea păcii’ în Ucraina

 

Cu toate acestea, când o navă turcească de cercetare a început lucrările de explorare în largul coastei Cretei, cei doi membri NATO s-au apropiat de un conflict militar, în vara anului 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.