Grecia își cumpără avioane de luptă pe fondul tensiunilor cu Turcia în Mediterană

Publicat:

Grecia negociază cu Franţa şi cu alte ţări în vederea achiziţionării unor echipamente militare cu care să-şi consolideze armata, într-un context de tensiuni tot mai puternice cu mize energetice în estul Mării Mediterane, a declarat marţi un oficial din Guvernul de la Atena pentru Reuters, potrivit news.ro.

Ministrul grec al Finanţelor a anunţat luni că Grecia este pregătită să investească în achiziţia de armament şi alte mijloace care să contobuie, în opinia sa, la creşterea ”forţei de disuasiune”, după ani de restricţii ale cheltuielilor în domeniul Apărării.


Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

”Ne aflăm în discuţii cu Franţa şi nu doar cu Franţa pentru a creşte potenţialul Apărării ţării noastre”, a declarat marţi un oficial din cadrul Guvernului.

”În acest context, noi discutăm despre cumpărarea unor avioane”, a continuat el, precizând că nu s-a luat vreo decizie finală.

Presa greacă a dezvăluit luni că Atena a acceptatsă achiziţioneze 18 avioane de vânătoare de tip Rafale, fabricate de grupul francez Dassault.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

”Nu există un acord, aşa cum scriu mai multe publicaţii. Cu toate acestea, există discuţii despre un anumit număr de subiecte”, a declarat o sursă din guvernamentală franceză, fără să ofere detalii.

Tensiunile între Grecia şi Turcia – ambele membre NATO -, în centrul cărora se află, între altele, resurse de hidrocarburi, s-au intensificat după ce Ankara a trimis o navă de prospecţie într-o zonă contestată în estul Mării Mediterane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă manifestaţie la Moscova a unui grup de soţii de soldaţi mobilizaţi

O nouă manifestaţie la Moscova a unui grup de soţii de soldaţi mobilizaţi Aproximativ zece soţii de soldaţi ruşi mobilizaţi în Ucraina s-au adunat luni...

Primarul Kievului anunță o zi de doliu în oraș, după atacul asupra unui spital de copii

Primarul Kievului anunță o zi de doliu în oraș, după atacul asupra unui spital de copii Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat o zi de...

Director UNICEF, după atacul din Ucraina: Încă o dovadă brutală a faptului că nicăieri copiii nu sunt în siguranţă

Director UNICEF, după atacul din Ucraina: Încă o dovadă brutală a faptului că nicăieri copiii nu sunt în siguranţă Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell,...

Zelenski promite represalii pentru atacul ruşilor asupra unui spital de copii din Kiev

Zelenski promite represalii pentru atacul ruşilor asupra unui spital de copii din Kiev Ucraina va riposta după ce un atac cu rachete ruseşti a ucis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.