Grecia sarbătorește Paştele ortodox după ‘calvarul’ unui deceniu de criză

Publicat:

Premierul grec Alexis Tsipras a folosit metafora Învierii în mesajul său de Paşti pentru a-şi exprima optimismul faţă de Grecia ieşită din “calvarul” planurilor de salvare, potrivit AFP, scrie Agerpres.

“Paştele, cea mai mare sărbătoare a ortodoxiei, zi care simbolizează pentru toţi victoria Luminii împotriva tenebrelor, a Justiţiei împotriva nedreptăţii, a Iubirii împotriva sectarismului, poate fi în acest an o zi a certitudinii pentru un viitor mai bun”, a declarat Tsipras sâmbătă în mesajul său.


Citește și : Alegeri anticipate în Spania duminică: Premierul Pedro Sanchez este considerat favorit

“Putem în sfârşit să fim optimişti după toţi aceşti ani dificili. Calvarul programelor de salvare a rămas în urmă”, a continuat preşedintele Syriza, un partid al stângii radicale care a evoluat spre centru-stânga.

Ieşind oficial din programul de ajutoare internaţionale în august 2018, Grecia rămâne totuşi sub supraveghere întărită a creditorilor săi.

Timp de aproape un deceniu de criză pentru a achita datoria publică pe care pieţele erau reticente să o finanţeze, ţara pierduse un sfert din Produsul Intern Brut (PIB) şi intrase într-o recesiune inedită.

Creşterea economică trebuia să ajungă la 2,4% în 2019 după 2,1% estimată pentru 2018, potrivit prognozelor Fondului Monetar Internaţional (FMI). Bugetul grec prevede o creştere de 2,5% pentru 2019.

Paştele este sărbătoarea religioasă cea mai importantă în Grecia, unde 90% din populaţia este ortodoxă.

Citește și : Un mort şi trei răniţi într-o sinagogă în California

Centrul oraşelor erau pustii în timpul weekendului, în timp ce milioane de greci reveneau în localităţile de origine şi în insulele lor natale pentru a se reuni în familie duminică în jurul tradiţionalei fripturi de miel, punând capăt postului de 40 de zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.