Greenpeace a blocat sediul companiei BP din Londra – VIDEO

Publicat:

Militanţi ai Greenpeace au blocat luni intrarea în sediul BP din Londra, cerând companiei – una dintre cele mai mari din lume în domeniul energiei – să-şi înceteze toate noile prospecţiuni de petrol şi gaze sau să iasă din afacere, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Militanţii organizaţiei ecologiste au sosit la sediul BP din St James’ Square la ora 02:00 GMT şi s-au închis în containere special făcute pentru a bloca toate intrările principale în clădire.


Citeşte şi: Trump ameninţă Iranul: ‘Dacă vrea să se bată, va fi sfârşitul oficial!’

Membri ai echipei s-au urcat pe clădire şi au suspendat în dreptul ferestrelor litere uriaşe cu mesajul ”CLIMATE EMERGENCY” (Urgenţă climatică).

”BP alimentează o urgenţă climatică ce ameninţă milioane de vieţi şi viitorul lumii vii”, a declarat un militant al Greenpeace, Paul Morozzo. ”Ştiinţa este clară – trebuie să punem capăt căutărilor de noi zăcăminte de petrol şi gaze dacă vrem o planetă locuibilă. BP trebuie să facă curat sau să plece”, a adăugat el.

BP urmează să-şi ţină adunarea generală anuală a acţionarilor marţi la Aberdeen, în Scoţia. Greenpeace a afirmat că va ţine închis sediul companiei din Londra cel puţin o săptămână.

Citeşte şi: Gărzii Revoluţionare iraniane NU îi este frică de-un război cu americanii

”La adunarea lor de marţi, Bob Dudley, de la BM, are de ales: poate pune capăt imediat prospecţiunilor petroliere şi să înceapă să se orienteze către energii regenerabile 100% sau să lichideze compania”, a mai spus Morozzo.

Reuters precizează că nimeni din cadrul companiei BP nu a dat curs solicitării de a face vreun comentariu pe această temă.

BP are 73.000 de angajaţi şi produce 3,7 miliarde de barili de petrol pe zi. Compania a indicat că sursele regenerabile de energie ar putea oferi cel puţin 15% din energia lumii până în 2040.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.