Greta Thunberg ia parte la marşul pentru climă din Madrid – VIDEO

Publicat:

Activista suedeză Greta Thunberg, care a ajuns cu trenul la Madrid, locul de desfăşurare al conferinţei ONU privind combaterea schimbării climatice şi unde este aşteptat să se desfăşoare un amplu marş în a doua parte a zilei de vineri, a scris pe Twitter ”este minunat că sunt în Spania!”, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

Adolescenta în vârstă de 16 ani a fost nevoită să rămână în tren timp de 15 minute din cauza numărului mare de reporteri şi a mulţimii adunate în gara Chamartin din Madrid.


Citeşte şi: Pentagonul îşi creşte semnificativ contingentul din Orientul Mijlociu

Thunberg nu a făcut nicio declaraţie şi a părăsit gara escortată de poliţia spaniolă. Adolescenta purta un hanorac roz care îi acoperea chipul şi ţinea în mâini pancarta scrisă de mână devenită simbol al grevelor şcolare pentru climă.

“Am reuşit să mă strecor în Madrid în aceasta dimineaţă! Nu cred că m-a văzut cineva… Oricum, este minunat că sunt în Spania!”, a scris adolescenta ulterior pe Twitter.

În a doua parte a zilei de vineri este aşteptată să se alăture unui protest pe teme climatice desfăşurat în centrul capitalei spaniole, la care organizatorii spun că vor participa circa 100.000 de persoane. Scopul evenimentului este de a exercita presiune asupra delegaţilor ONU pentru a iniţia mai multe acţiuni în domeniul climatic.

În afară de Thunberg, actorul spaniol Javier Bardem şi activista din domeniul mediului Sonia Guajajara urmează să susţină discursuri.

Citeşte şi: Putin vrea să reînnoiască rapid tratatul nuclear cu SUA

Conferinţa ONU privind combaterea schimbării climatice, cunoscută sub denumirea COP25, este programată să se desfăşoare până pe 13 decembrie.

În august 2018, Thunberg a iniţiat o ”grevă şcolară” în faţa parlamentului suedez, mişcare care a inspirat manifestări similare organizate de tineri în diferite părţi ale globului sub sloganul “Vineri pentru Viitor”.

La începutul acestei săptămâni, după o călătorie de trei săptămâni traversând Atlanticul, Thunberg a sosit la Lisabona, de unde a pornit spre Madrid. Adolescenta refuză să călătorească cu avionul pentru a nu prejudicia mediul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești În anul 2023, Moldova a exportat în total...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.