Gruparea ‘Combat 18’ este INTERZISĂ în Germania

Publicat:

Guvernul german a anunţat joi scoaterea în afara legii a ramurii naţionale a grupării neonaziste “Combat 18”, înfiinţat în Marea Britanie şi incriminat recent de asasinarea unui oficial pro-migranţi, informează AFP, potrivit agerpres.

“Extremismul de dreapta şi antisemitismul nu îşi au locul în societate”, a notat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne pe Twitter, pentru a justifica interdicţia.


Citeşte şi: Tragedie aviatică în Australia. Un avion plin cu americani S-A PRĂBUŞIT!

Totodată, el a informat că percheziţii ale poliţiei i-au vizat pe membrii mişcării în şase landuri ale ţării.

Grupusculul “Combat 18” se afla de multă vreme în colimatorul autorităţilor. La ora actuală, el număra doar în jur de 20 de membri, însă aceştia sunt consideraţi dispuşi la acţiuni violente.

Un simpatizant neonazist suspectat că a asasinat în iunie 2019 un parlamentar local apropiat al cancelarului federal Angela Merkel din cauza poziţiei acestuia în favoarea migranţilor fusese înainte de aceasta în contact cu gruparea.

Citeşte şi: Yad Vashem, Memorialul din Ierusalim al victimelor Holocaustului

Mişcarea, apărută în 1992 în Marea Britanie, îşi trage numele de la primul şi al optulea semn grafic ale alfabetului cu referire la Adolf Hitler (literele A şi H), sloganul său este “Toate mijloacele sunt bune”, iar emblema sa este un dragon cu ghearele ascuţite.

Această interdicţie intervine într-un context de recrudescenţă a agresiunilor rasiste şi antisemite în Germania, unde la sfârşitul lui 2019 la o sinagogă arhiplină din Halle a avut loc un atac cu armă, un masacru fiind evitat la limită.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.