Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul dintr-un centru comercial din Sankt Petersburg

Publicat:

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul soldat cu 13 răniţi, miercuri, într-un supermarket din Sankt Petersburg, în Rusia, conform unui comunicat difuzat de organul său de propagandă Amaq, transmite AFP.

“Atacul care a vizat alaltăieri un centru comercial din Sankt Petersburg a fost realizat de un grup dependent de SI”, arată comunicatul transmis vineri de agenţia de presă a SI, conform agerpres .


Un număr de 13 persoane au fost rănite miercuri seara în explozia unei bombe artizanale într-un supermarket din Sankt Petersburg, al doilea oraş din Rusia, situat în nord-vestul ţării. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a calificat această explozie ca un “act terorist”.

Citește și : Stat Islamic a revendicat atacul asupra bisericii Sf.Mina din Cairo

Explozia a fost provocată de o bombă artizanală lăsată în zona de depozitare a bagajelor, a anunţat Comitetul naţional antiterorist (NAK).

“O bombă artizanală lăsată în spaţiul de bagaje a explodat” în acest supermarket al lanţului Perekriostok, a precizat NAK, într-un comunicat, referindu-se de asemenea la “echivalentul a 200 de grame de TNT”.

Rusia a fost ameninţată în mai multe rânduri de SI şi ramura siriană a grupării Al-Qaida după debutul intervenţiei sale militare în Siria, pe 30 septembrie 2015.

Pe 3 aprilie, metroul din Sankt Petersburg a fost vizat de un atentat care s-a soldat cu 15 morţi şi zeci de răniţi şi care a fost revendicat de o grupare puţin cunoscută legată de Al-Qaida.

La mijlocul lunii decembrie, serviciile ruse de securitate au anunţat că au dezmembrat, cu ajutorul informaţiilor transmise de CIA, o celulă a SI care pregătea atentate, pe 16 decembrie, la Sankt Petersburg, în special la foarte vizitata catedrală Kazanski.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.