Grupul german Axel Springer îşi reduce costurile şi numărul de angajaţi (presă)

Publicat:

Grupul media german Axel Springer, care editează Bild, cel mai citit cotidian din Germania, a anunţat luni un plan social şi realizarea de economii în cadrul diviziei sale de presă scrisă, devenită din ce în ce mai puţin rentabilă, informează AFP, potrivit agerpres.

“Sectoarele noastre în declin constant vor face obiectul unui plan de reducere a costurilor şi a personalului”, a anunţat grupul Axel Springer într-un comunicat, punând astfel capăt mai multor săptămâni de zvonuri despre amploarea măsurilor ce urmează să fie adoptate de această companie.


Citește și : Orban: Ungaria va RĂMÂNE membră a Uniunii Europene

Managerii de la Axel Springer nu au dezvăluit până în acest stadiu cifrele exacte avute în vedere pentru reducerea numărului de angajaţi, o operaţiune prevăzută pentru începutul anului 2020, şi au spus că doresc să privilegieze un plan de plecări voluntare din companie.

Redacţiile Bild şi Bild am Sonntag – ediţia duminicală a acestui cotidian – vor funcţiona de acum înainte în aceeaşi clădire, deschizând astfel calea spre fuziunea celor două redacţii, care erau până acum complet separate. Grupul german prevede şi alte sinergii între titluri naţionale şi regionale, sportive (BZ Sports) şi specializate, ca şi suprimarea paginilor sale locale zilnice dedicate oraşului Hamburg.

Simultan, Axel Springer a anunţat o infuzie de capital de 100 de milioane de euro pentru noile sale priorităţi comerciale şi editoriale: live-video pentru platforma sa-far, Bild.de, şi lansarea unui model participativ (bloguri, editoriale şi interviuri cu experţi) pentru al doilea titlu-vedetă al său, cotidianul conservator Die Welt.

“Poate părea contradictoriu să anunţi că vrei să faci economii şi să investeşti în acelaşi timp. Suntem convinşi că este o condiţie sine qua non pentru reuşita planului nostru de dezvoltare”, a declarat într-un comunicat Stephanie Caspar, preşedintele News Media National & Technologie din grupul Axel Springer.

Citește și : Distrugerea Israelului ‘nu mai este un vis, ci un obiectiv la îndemână’, amenință comandatul şef al Gardienilor Revoluţiei

Compania şi-a revizuit în scădere previziunile sale financiare, cu o cifră de afaceri la nivelul întregului grup aşteptată să înregistreze o scădere cuprinsă între 1% şi 3%, în condiţiile în care, până acum, era prevăzută o creştere a sa de peste 5%.

Pentru activitatea sa jurnalistică (News Media), Axel Springer aşteaptă de acum un excedent brut de exploatare “semnificativ mai mic” decât anul trecut, când acesta a fost de 228 de milioane de euro.

Acest avertisment a fost făcut la şase săptămâni după intrarea în capitalul grupului Springer a fondului american KKR, prin intermediul achiziţionării participaţiei minoritare şi familiale a grupului editorial german.

Scăderea înregistrată de un trimestru în cadrul diviziei Classified Media (publicitate), o activitate care reprezintă de obicei motorul de creştere pentru grupul Axel Springer, a reprezentat un prim semnal în această direcţie.

Grupul german se bazează de obicei pe marjele sale obţinute în segmentul online pentru a compensa scăderile de venituri realizate de activitatea sa istorică – editor de presă tipărită.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.