Grupurile pentru drepturile animalelor solicită UE să intervină în cazul decretului privind uciderea urşilor

Publicat:

Grupurile pentru drepturile animalelor solicită UE să intervină în cazul decretului privind uciderea urşilor

Grupuri pentru drepturile animalelor au cerut marţi instituţiilor europene să intervină pentru a proteja populaţia de urşi din provincia autonomă italiană Trento (sau Trentino, n.red.), situată în nordul ţării, după ce consiliul la nivel de provincie a aprobat luni un decret care autorizează sacrificarea a până la opt urşi “problematici” pe an în 2024 şi 2025, informează Ansa.

Liga Anti-Vivisecţie (LAV) a cerut Bruxelles-ului să deschidă o procedură de infringement împotriva provinciei Trento şi a guvernului italian în legătură cu această dispoziţie, care autorizează de asemenea corpul silvic să sacrifice “nu mai mult de” două femele adulte şi doi masculi adulţi pe an, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

“Legea încalcă directiva europeană”, a declarat Massimo Vitturi, referindu-se la Directiva privind habitatele, care protejează şi carnivorele mari.

“Aşteptăm, de asemenea, Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg să se pronunţe asupra viitorului ursului JJ4, care încă aşteaptă să fie transferat în sanctuarul pe care LAV l-a identificat în România” a adăugat acesta în legătură cu o ursoaică care a atacat şi ucis un bărbat care făcea jogging pe un traseu din provincie în luna aprilie a anului trecut.

Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor (OIPA) a declarat că va contesta prevederea la toate nivelurile posibile.

Grupurile pentru drepturile animalelor au contestat în repetate rânduri linia dură adoptată de guvernul din Trentino, condus de Maurizio Fugatti, de la partidul Liga, cu privire la gestionarea populaţiei locale de urşi, adesea prin intermediul instanţelor de judecată.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Ministrul Mediului, Gilberto Pichetto, a declarat, la rândul său, că sacrificarea nu poate fi singura soluţie la problema coexistenţei dintre urşi şi oameni în provincia autonomă Trento.

“Sacrificarea urşilor nu poate fi singura alternativă”, a subliniat Pichetto.

“Am mobilizat încă o dată toate structurile aflate sub auspiciile ministerului pentru a elabora o strategie oportună în care sacrificarea trebuie să fie într-adevăr ultima alternativă”, a precizat ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.