Guatemala INTERZICE căsătoriile gay şi înăspreşte legea anti-avort

Publicat:

Congresul guatemalez (parlamentul) a aprobat marţi o lege care înăspreşte pedepsele cu închisoare pentru avort şi interzice căsătoriile între persoane de acelaşi sex, precum şi predarea în şcoli a temelor legate de diversitatea sexuală, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Legea pentru protecţia vieţii şi a familiei’, votată chiar de Ziua internaţională a femeii şi care va intra în vigoare după promulgarea de către preşedintele conservator Alejandro Giammattei, pedepseşte cu până la 10 ani de închisoare – faţă de 3 până acum – orice femeie care ‘şi-a făcut singură avort sau consimte ca o altă persoană să i-l facă’.


Citeşte şi: Americanii le dau ‘cu flit’ polonezilor: ‘Propunerea lor NU este viabilă!’ – Black News

Textul prevede până la 50 de ani de detenţie pentru oricine efectuează ‘un avort sau manevre abortive fără consimţământul femeii’ şi provoacă decesul acesteia.

‘În vreme ce alte ţări continuă să aprobe legi pro-avort şi legi care conduc la o deteriorare a ideii originare de familie, această iniţiativă a devenit acum o lege importantă pentru societatea guatemaleză’, a salutat deputatul Armando Castillo din partidul VIVA (dreapta), unul din iniţiatorii textului.

Citeşte şi: SUA se tem că ruşii ar putea pune mână pe structuri de arme biologice din Ucraina – Black News

În paralel, textul amendează Codul civil astfel încât ‘căsătoria între persoane de acelaşi sex este în mod expres interzisă’ în Guatemala, iar ‘entităţilor publice şi private li se interzice să promoveze în rândul copiilor şi adolescenţilor politici sau programe care tind să le devieze identitatea sexuală de la naştere’.

Deputatul Walter Felix din URNG (stânga) a denunţat o lege ‘total discriminatoare’ şi care ‘incită la ură’, iar ombudsmanul Guatemalei, Jordan Rodas, a declarat că o va contesta pe motiv de încălcare a drepturilor omului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.