Guterres: Lipsa punerii în aplicare a rezoluţiei ONU privind Gaza ar fi ‘de neiertat’

Publicat:

Guterres: Lipsa punerii în aplicare a rezoluţiei ONU privind Gaza ar fi ‘de neiertat’

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a salutat luni adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluţii prin care se cere o încetare imediată a focului în Fâşia Gaza şi eliberarea ostaticilor reţinuţi de Hamas, estimând că lipsa punerii în aplicare a acestui apel ar fi “de neiertat”, relatează AFP şi dpa.

“Această rezoluţie trebuie pusă în aplicare. Un eşec ar fi de neiertat”, a spus el într-un mesaj postat pe reţeaua X, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Autoritatea Palestiniană a salutat luni rezoluţia adoptată de Consiliul de Securitate al ONU care cere o încetarea imediată a focului în Fâşia Gaza, un teritoriu devastat după cinci luni şi jumătate de război între Israel şi mişcarea Hamas.

“Salutăm rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU care cere o încetare imediată a focului în Fâşia Gaza”, a declarat ministrul palestinian al afacerilor civile, Hussein al-Sheikh, pe reţeaua X.

“Cerem încheierea definitivă a acestui război criminal şi retragerea imediată a Israelului din Fâşia Gaza”, a adăugat oficialul palestinian.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Rezoluţia, adoptată cu 14 voturi pentru şi o abţinere, cea a Statelor Unite, “cere o încetare imediată a focului în timpul lunii Ramadanului”, – care a început deja în urmă cu două săptămâni -, care ar trebui să “ducă la o încetare a focului de durată”, şi “cere eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare Meta anunţă că în jur de 63.000 de conturi...

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu)

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu) Un studiu australian a descoperit că speciile invazive de melci au o...

Zodiile care se vor umple de bani la sfârșitul lunii iulie: Vor atinge culmile succesului

Zodiile care se vor umple de bani la sfârșitul lunii iulie: Vor atinge culmile succesului Conform astrelor, anumite zodii se vor bucura de o perioadă...

UNESCO a retras cel mai mare parc natural din Senegal de pe Lista Patrimoniului Mondial în Pericol

UNESCO a retras cel mai mare parc natural din Senegal de pe Lista Patrimoniului Mondial în Pericol Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.