Guțul a efectuat prima plată pentru a aduce gaze naturale din Turcia și Germania în Găgăuzia

Publicat:

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a declarat că deja a efectuat primul transfer bănesc pentru a aduce gaze naturale din Turcia și Germania. Guțul a declarat că a transferat în avans 3,5 milioane euro firmei turcești cu care a semnat contractul.

„Noi am căutat soluții și le-am găsit. Am reușit să semnăm un contract de achiziție a gazelor din Europa și livrarea acestora în R. Moldova.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Contractul a fost semnat între companiile din Germania, Turcia și Moldova. Colegii germani s-au angajat să livreze gaze la frontiera de stat. Compania NordGaz și-a asumat procesul de logistică privind livrarea gazelor către consumatorii din Găgăuzia, Taraclia și Orhei.

Totul este absolut transparent. Noi am demonstrat de unde am procurat gaz, cum și pe unde îl transportăm și în ce mod îl livrăm consumatorilor.

Contractul a fost publicat. Deja a fost efectuat primul transfer în formă de avans către compania turcească, în mărime de 3,5 milioane euro”, a declarat Guțul.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

În cele din urmă, bașcanul a declarat că speră ca și ministrul Parlicov va publica contractele încheiate de Energocom. 

Amintim că cetățenii din UTA Găgăuzia ar putea achita 10 lei pentru un metru cub de gaze naturale la iarnă. Cel puțin asta promite guvernatoarea regiunii, Evghenia Guțul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia livrează Iranului sisteme de apărare aeriană avansate

Rusia livrează Iranului sisteme de apărare aeriană avansate Rusia ar fi început să livreze echipamente de apărare aeriană şi radare avansate Iranului, ca răspuns la...

Google a monopolizat căutările online prin tranzacţii ilegale

Google a monopolizat căutările online prin tranzacţii ilegale Google (divizie a Alphabet Inc) a monopolizat în mod ilegal piaţa motoarelor de căutare prin tranzacţii exclusive,...

VIDEO Octavian Țîcu: Reprezentanții guvernării PAS ar fura fonduri oferite de UE

VIDEO Octavian Țîcu: Reprezentanții guvernării PAS ar fura fonduri oferite de UE Octavian Țîcu, candidat la alegerile prezidențiale 2024, în cadrul unei emisiuni a afirmat...

Moldovenii pot accesa burse de studiu în Marea Britanie

Moldovenii pot accesa burse de studiu în Marea Britanie Cetățenii Republicii Moldova pot obține o bursă Chevening pentru a studia în Marea Britanie. Bursa oferă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.