Guvernul a primit și va examina scrisoarea lui Ion Ceban în privința amenajării Capitalei de sărbătorile de iarnă

Publicat:

Guvernul a primit scrisoarea lui Ion Ceban în privința amenajării Capitalei de sărbătorile de iarnă și urmează să o examineze. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Fiind întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă Guvernul a primit scrisoarea primarului Capitalei, Ion Ceban, și ce planuri are Executivul pentru sărbătorile de iarnă care se apropie și amenajarea orașului, purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a menționat că Guvernul are un plan, la fel cum a avut și în anii precedenți, referindu-se la cooperare cu toată lumea cointeresată.


Citește și : Tofilat: Putin a început să exercite presiuni asupra țării în încercarea de a-și impune interesele

„Am primit acea corespondență, o vom examina. Dar dorința noastră este ca Târgul de Crăciun să nu se rezume doar la o conversație în zona Capitalei, ci să fie în toată țara, în sensul în care toată Republica Moldova sărbătorește Crăciunul”, a mai adăugat Daniel Vodă.

  Primarul municipiului Chișinău împreună cu echipa sa au transmis către Guvern și Ministerul Culturii o scrisoare prin care vin cu propunerea ca evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă să fie realizate în comun în Capitală.

De menționat că, și anul trecut, Ion Ceban a solicitat Guvernului să organizeze un Târg de Crăciun comun, prin care să se economisească bani și resurse.

De asemenea, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, anunța în 2022 că, în contextul crizei energetice, sărbătorile de iarnă vor fi petrecute fără concerte. Însă, chiar și așa, locuitorii și oaspeții Capitalei se vor putea bucura de bradul care va fi instalat și de Târgul de Crăciun organizat. Ceban a spus atunci că nimeni nu poate fura Crăciunul, de asta municipalitatea va căuta soluții ca oamenii să se poată bucura de sărbători.

  În 2022, Capitala a fost plină de luminițe, distracții și atmosferă frumoasă de sărbătorile de iarnă.

Citește și : Efros, despre cooperarea cu Ucraina: Țările noastre trebuie să meargă pe calea europeană de dezvoltare

A fost organizat un Târg de Crăciun în Piața Marei Adunări Naționale. Un Târg de Crăciun similar a fost organizat și de Guvern, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”.

Și în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” a fost mare forfotă, copiii stând la coadă pentru a se da pe toboganul imens instalat. Acolo au fost instalate carusele, au fost aduse trenuleţe, dar și au avut loc activități distractive pentru copii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Irina Vlah pune presiune pe Maia Sandu

Irina Vlah pune presiune pe Maia Sandu Îi propune preşedintei să semneze „Angajamentul pentru Pace” Irina Vlah, președintele Asociației „Platforma Moldova”, a elaborat un „Angajament pentru...

Republica Moldova va adera la Alianța Internațională pentru Energie Solară

Republica Moldova va adera la Alianța Internațională pentru Energie Solară Republica Moldova va semna Acordul-cadrul privind instituirea Alianței Internaționale pentru Energie Solară (ISA). Citește și: Tragedie...

De ziua lor, toţi copiii vor intra gratuit la Grădina Zoologică din Chișinău

De ziua lor, toţi copiii vor intra gratuit la Grădina Zoologică din Chișinău Intrarea la Grădina Zoologică din Chișinău va fi gratuită pe 1 iunie...

Oficialii de la Roma analizează punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit din Rusia

Oficialii de la Roma analizează punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit din Rusia Ministrul italian de Externe şi alţi oficiali se vor întâlni luni...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.