Guvernul Boris Johnson modifică legislaţia pentru a înlesni accesul la concediu medical

Publicat:

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că va reduce numărul zilelor pe care salariaţii trebuie să le aştepte pentru a putea primi plata minimă pentru concediu medical de la stat dacă se autoizolează din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus, relatează Reuters, scrie agerpres.

Johnson a informat parlamentul că legislaţia de urgenţă pentru coronavirus va include măsuri care vor permite plata concediului medical legal din prima zi de absenţă, faţă de a patra zi, cum este în prezent.


Citește și : Air France pemite amânarea sau anularea gratuită a tuturor călătoriilor

“Asta este calea cea bună de urmat. Nimeni nu ar trebui penalizat… pentru că face ce trebuie”, a spus el.

Guvernul se afla sub presiune de a schimba regulile de plată a concediului medical după ce a recomandat ca oricine a intrat în contact cu un caz confirmat de coronavirus să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile.

Congresul sindicatelor din comerţ a anunţat că modificarea reprezintă un progres, dar că anumiţi salariaţi cu venituri mici care nu ajung până la pragul legal de plată vor merge în continuare la serviciu când sunt bolnavi, punându-şi în pericol colegii şi clienţii.

Organizaţia a cerut guvernului să ridice nivelul concediului medical care, la 94,25 de lire pe săptămână, este printre cele mai mici din ţările europene.

Laura Gardiner, director de cercetare la think-tank-ul Resolution Foundation, a spus că schimbarea anunţată miercuri va contribui la liniştirea salariaţilor care trebuie să se autoizoleze că nu vor pierde tot venitul pe care l-ar fi putut câştiga în această perioadă.

Citește și : Berlinul pune ‘degetul pe rană’: Coronavirusul a devenit deja o PANDEMIE mondială!

Totuşi, a spus ea, guvernul ar trebui să extindă acoperirea concediului medical pentru a-i include pe cei cinci milioane de lucrători pe cont propriu şi pe cei două milioane de muncitori cu venituri scăzute de pe teritoriul ţării, care în prezent nu au acces la aceste plăţi. “Nu ar trebui să fie necesară o pandemie pentru a face aşa ceva”, a adăugat ea.

Regatul Unit are 3,7 milioane de muncitori care fie sunt propriii lor şefi, adică au contracte cu zero ore de muncă, fie lucrează prin agenţii de recrutare, munci de sezon sau cu program neregulat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.