Guvernul britanic vrea să-i împiedice pe cei care incită la ură să mai intre în Regatul Unit

Publicat:

Guvernul britanic vrea să-i împiedice pe cei care incită la ură să mai intre în Regatul Unit

Guvernul britanic a promis marţi că “periculoşii predicatori ai urii” vor primi interdicţie de intrare în Regatul Unit, anunţând crearea unui grup de lucru pentru a identifica aceşti “extremişti” în străinătate şi a-i împiedica să obţină vize, relatează AFP.

Acest anunţ “se bazează pe angajamentul guvernului de a lupta împotriva extremismului după o creştere fără precedent” a antisemitismului şi islamofobiei după 7 octombrie, odată cu atacurile Hamas în Israel şi războiul din Fâşia Gaza, anunţă Ministerul de Interne într-un comunicat, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Grupul de lucru va reuni experţi ai ministerelor de Interne, Afacerilor Externe şi celui al Comunităţilor. Rolul său este de a identifica “extremişti de prim-plan în străinătate care ar putea constitui un risc pentru securitatea publică în Regatul Unit”.

Ministerul de Interne va putea să anuleze sau să respingă cererea lor de viză dacă încearcă să se deplaseze în Regatul Unit.

Organizaţiile cu sediul în Regatul Unit care încearcă să sponsorizeze vize pentru “indivizi periculoşi” riscă să li se retragă licenţa pentru sponsorizare de vize, ceea ce înseamnă că nu vor mai putea solicita vize.

“Regatul Unit dispune deja de unele dintre mecanismele cele mai sofisticate pentru a-i împiedica pe extremiştii străini să intre pe teritoriul său”, a declarat ministrul de interne James Cleverly, citat în comunicat.

“Însă după 7 octombrie este clar că trebuie să facem mai mult”, a adăugat el.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

“Nu este loc în Regatul Unit pentru cetăţenii străini care răspândesc ura şi promovează ideologii extremiste”, a adăugat secretarul de stat pentru securitate, Tom Tugendhat.

La jumătatea lui martie, guvernul conservator a prezentat o nouă definiţie controversată a extremismului, care din punctul de vedere al unora dintre criticii săi riscă să alimenteze divizarea în ţară vizând în special organizaţiile musulmane, în contextul războiului dintre Israel şi Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un nou val de praf saharian se deplasează spre Moldova

Un nou val de praf saharian se deplasează spre Moldova Meteorologii români anunță că un nou val de praf saharian va ajunge în sud-estul...

VIDEO – Recep Tayyip Erdogan i-a făcut o surpriză neașteptată lui Marcel Ciolacu

VIDEO - Recep Tayyip Erdogan i-a făcut o surpriză neașteptată lui Marcel Ciolacu Premierul Marcel Ciolacu efectuează o vizită oficială în Turcia, la invitația președintelui...

Kremlinul răspunde după solicitările lui Zelenski: ‘Face declarații delirante!’

Kremlinul răspunde după solicitările lui Zelenski: 'Face declarații delirante!' Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că preşedintele Ucrainei, Volodimir...

Moldova a primit acces la Fondului social european

Moldova a primit acces la Fondului social european Acord istoric semnat la Bruxelles. Republica Moldova va participa la componenta Ocuparea forței de muncă și inovare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.