Guvernul german va înfiinţa în toate oraşele mari centre de raportare a incidentelor de antisemitism

Publicat:

Guvernul german va înfiinţa centre de raportare a incidentelor de antisemitism, în urma celor înregistrate în ultimele luni, a declarat comisarul naţional pentru combaterea antisemitismului, Felix Klein, într-un interviu publicat vineri şi citat de dpa, potrivit agerpres.

‘Societatea nu trebuie să-şi îngăduie să fie indiferentă la atacuri antisemite şi, din acest motiv, trebuie să considerăm o problemă incidentele care cad sub pragul unui act infracţional şi să reacţionăm la ele’, a declarat Klein pentru cotidianul Rheinische Post.


Citește și : Iranul îşi va retrage imediat ”consilierii militari” din Siria şi din Irak , dacă aceste două ţări i-o vor cere (Ali Akbar Velayati)

Centrele vor fi înfiinţate în toate oraşele mari, pe modelul unui centru de cercetare şi informare asupra antisemitismului de la Berlin, şi vor fi finanţate prin Ministerul pentru Familie.

‘Obiectivul meu este să obţinem o imagine a numărului de incidente antisemite ce cad sub pragul de infracţiune, precum comportament necivilizat, graffiti, ostilitate făţişă’, a arătat Klein. El şi-a exprimat speranţa că acest sistem va putea fi lansat până la sfârşitul anului.

‘Mai întâi trebuie să stabilim criteriile pentru ceea ce considerăm a fi un incident antisemit’, a explicat oficialul german.

În luna aprilie, un tânăr israelian ce purta kippa a fost bătut cu o curea de un tânăr sirian, pe o stradă din Berlin.

Citește și : Trump : Relațiile cu Regatul Unit sunt ”foarte, foarte puternice”

Sâmbătă, un sirian care avea asupra sa un pandantiv cu Steaua lui David a fost lovit şi trântit la pământ într-un parc din capitala germană.

Şi mai recent, joi, la Bonn, un profesor american a fost insultat de un tânăr de origine palestiniană, care i-a smuls kippa de pe cap, menţionează dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.