Guvernul nipon începe discuţii pe marginea unei noi legislaţii pentru a consolida reglementarea gigantilor IT

Publicat:

Guvernul japonez a început să poarte discuţii pe tema unei noi legislaţii care să consolideze reglementările privind giganţii locali şi globali ai tehnologiei informaţiei şi să protejeze confidenţialitatea consumatorilor pe fondul îngrijorării că unele companii se folosesc de cota lor de piaţă pentru a-şi asigura dezvoltarea, scrie publicaţia The Japan Times, scrie news.ro .

„Este necesar să desfăşurăm o dezbatere internaţională privind problemele legate de pieţele digitale în cooperare cu alte ţări”, a declarat secretarul şef al cabinetului, Yoshihide Suga, la prima întâlnire cu privire la concurenţa pe pieţele digitale pe care a prezidat-o la biroul primului ministru.


Citește și : Papa Francisc a învestit 13 noi cardinali

Guvernul urmează să facă recomandări până la sfârşitul anului privind formularea unei noi legislaţii. Proiectul de lege va fi prezentat în cadrul unei sesiuni care va fi convocată în ianuarie.

Giganţii globali ai tehnologiei, Google LLC, Apple Inc., Facebook Inc. şi Amazon.com Inc., în special, au fost acuzaţi că s-au folosit de cota de piaţă masivă pentru a înlătura concurenţa şi că folosesc în mod incorect datele personale.

Autorităţile americane şi europene au început deja să îmbunătăţească reglementările privind aceste companii, însă modul în care asigură libertatea activităţilor corporative care sunt cruciale pentru inovaţia tehnologică rămâne o provocare.

Criticii acuză giganţii IT că aplică termeni şi reguli de afaceri care sunt dezavantajoase pentru partenerii mai mici.

Pentru a rezolva această problemă, guvernul din Japonia intenţionează să prezinte o legislaţie menită să sporească transparenţa tranzacţiilor comerciale, prin dezvăluirea termenilor şi condiţiilor.

De asemenea, guvernul intenţionează să depună anul viitor un proiect de act normativ pentru revizuirea legii privind protecţia vieţii private, astfel încât persoanele fizice vor avea dreptul să le solicite companiilor să nu le mai folosească datele personale.

Citește și : Patru persoane fără adăpost, bătute până la moarte în New York

Pentru a sprijini protecţia vieţii private, guvernul va avea în vedere supravegherea sporită a companiilor străine printr-o nouă legislaţie, consolidând activităţile Comisiei pentru Protecţia Informaţiilor Personale, un organism guvernamental care monitorizează gestionarea datelor private.

De asemenea, îşi propune să stopeze colectarea necorespunzătoare a datelor cu caracter personal de către companii în conformitate cu noile orientări care vor aplica reglementările antimonopol la tranzacţiile dintre companii şi clienţi individuali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.