Guvernul olandez evaluează riscurile de securitate în perspectiva implementării rețelei 5G

Publicat:

Guvernul olandez a anunţat luni că a înfiinţat un grup de lucru care va evalua potenţialele riscuri de securitate în contextul pregătirilor pentru construirea unei reţele de telecomunicaţii 5G, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Grupul de lucru analizează vulnerabilitatea reţelelor 5G la abuz din partea furnizorilor de tehnologie şi ce măsuri sunt necesare pentru a ţine sub control aceste riscuri’, a indicat ministrul justiţiei, Ferd Grapperhaus, într-o scrisoare către parlament.


Citește și: Un comando neozeelandez a fost trimis în Siria pentru recuperarea unei ostatice

Premierul Mark Rutte a declarat vineri că guvernul explorează încă opţiunile pentru viitoarea reţea 5G şi că nu şi-a format deocamdată o opinie cu privire la posibilul rol al companiilor chineze.

Grupul interdepartamental va fi condus de coordonatorul naţional pentru contraterorism şi securitate şi va lucra cu cei mai mari trei furnizori de reţele, KPN, T-Mobile şi VodafoneZiggo

Recomandarea grupului de lucru este aşteptată cel târziu la sfârşitul lunii mai, precizează ministrul justiţiei.

Statele Unite fac presiuni asupra ţărilor europene să excludă Huawei din astfel de proiecte, avertizând că echipamentele ar putea fi folosite de guvernul chinez pentru spionaj.

Citește și: Social-democraţii finlandezi câștigă la limită alegerile parlamentare

Asupra acestui risc a atras atenţia şi serviciul de securitate olandez, care a emis în această lună o recomandat guvernului să nu recurgă la tehnologie din ţări ce desfăşoară campanii active de piraterie informatică împotriva Olandei, cum sunt China şi Rusia.

Decizia guvernului ar putea fi influenţată de confirmarea, săptămâna trecută, că ASML, companie olandeză lider global în domeniul echipamentelor pentru manufacturarea cipurilor, a fost victima furtului de proprietate intelectuală, autorii fiind, se pare, angajaţi chinezi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.