Guvernul sud-coreean lansează procedura de suspendare a 4.900 de medici grevişti

Publicat:

Guvernul sud-coreean lansează procedura de suspendare a 4.900 de medici grevişti

Guvernul sud-coreean a anunţat luni că a lansat procedura de suspendare a licenţelor a peste 4.900 de tineri medici care au încetat activitatea pentru a protesta faţă de o reformă a studiilor medicale, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Guvernul “trimite notificări administrative medicilor stagiari care au sfidat ordinele de a reveni la muncă, iar din 8 martie, acestea au fost trimise la peste 4.900” dintre ei, le-a declarat jurnaliştilor un responsabil al Ministerului Sănătăţii, Chun Byung-wang.


Citeşte şi: Lista câştigătorilor celei de-a 96-a ediţii a premiilor Oscar – Stiripesurse.md

Aceste înştiinţări formale reprezintă primul pas înainte de o suspendare administrativă de trei luni. O sancţiune care, potrivit guvernului, va amâna cu cel puţin un an posibilitatea pentru aceşti stagiari de a obţine calificarea de medici specialişti.sancţionaţi.

Guvernul sud-coreean lansează procedura de suspendare a 4.900 de medici grevişti

Mii de stagiari au încetat activitatea şi au demisionat din 20 februarie pentru a protesta faţă de un plan al guvernului de a creşte cu 65% numărul admişilor la facultăţile de medicină începând de anul viitor.

Luni, aproximativ 12.000 de stagiari, sau 93% din total, erau în continuare absenţi de la posturile lor, potrivit ultimelor date oficiale.

Potrivit legislaţiei sud-coreene, medicii, consideraţi lucrători esenţiali, nu pot face grevă. Guvernul le-a dat protestatarilor termen până pe 29 februarie să revină la lucru şi a ordonat o anchetă a poliţiei cu privire la mobilizare.

Această încetare de lungă durată a muncii a perturbat funcţionarea spitalelor, forţându-le sa anuleze tratamente cruciale şi operaţii chirurgicale.

Guvernul sud-coreean consideră că este esenţială creşterea numărului de medici pentru a face faţă îmbătrânirii populaţiei.

Guvernul sud-coreean lansează procedura de suspendare a 4.900 de medici grevişti

Medicii grevişti susţin că reforma va afecta calitatea îngrijirilor.

Dar partizanii proiectului afirmă că medicii sunt cel mai preocupaţi de faptul că reformele le-ar putea afecta veniturile şi statutul social.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Gallup din Corea de Sud, peste 75% dintre persoanele chestionate sunt în favoarea reformei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.