Guvernul ucrainean aprobă restricții la emiterea pașapoartelor pentru bărbații de vârstă militară

Publicat:

Guvernul ucrainean aprobă restricții la emiterea pașapoartelor pentru bărbații de vârstă militară

Guvernul ucrainean a aprobat reglementări care interzic temporar bărbaților de vârstă militară să solicite pașapoarte în străinătate, înăsprind și mai mult restricțiile în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe, relatează Reuters, la care face referire News.ro.

Noile prevederi și o clarificare ulterioară din partea Ministerului ucrainean de Externe au fost anunțate miercuri, la o zi după ce ministrul de externe Dmitro Kuleba a suspendat până la 18 mai serviciile consulare pentru bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, potrivit radiochisinau.md.


Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

El i-a criticat pe ucrainenii din străinătate pentru că nu servesc în războiul de 26 de luni al țării sale împotriva Rusiei.

Ministerul de Externe a precizat că solicitanții care vor să obțină un certificat special prin care să declare că doresc să se întoarcă în Ucraina vor putea obține ajutor la ambasade și consulate. Serviciile obișnuite, a menționat acesta, vor fi reluate pe 18 mai, iar cererile primite după 23 aprilie vor fi tratate atunci. Tot atunci va intra în vigoare o nouă lege privind mobilizarea, care are ca scop creșterea numărului de trupe prin stimulente pentru voluntari și pedepse pentru cei care se sustrag de la recrutare.

Sute de mii de bărbați ucraineni de vârstă militară trăiesc în străinătate, inclusiv aproximativ 860.000 în Uniunea Europeană, iar țara se confruntă cu un deficit de trupe în campania împotriva armatei mai bine echipate și mai mari a Rusiei.

Ministerul de Externe de la Kiev a precizat că agențiile private nu se vor mai putea ocupa de cererile de pașapoarte, ci doar misiunile guvernamentale.

Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Noile restricții nu se aplică cetățenilor cărora li se permite în prezent, în timp ce legea marțială este în vigoare, să treacă granițele de stat, inclusiv celor cu dizabilități.

În comentariile sale de marți privind suspendarea serviciilor consulare, Kuleba a argumentat că este o incompatibilitate între faptul că bărbații ce pot fi recrutați trăiesc în străinătate și totuși doresc să beneficieze de serviciile statului. “Șederea în străinătate nu scutește un cetățean de îndatoririle sale față de patrie”, a scris el pe X.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Patimile lui Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus: ‘Operație pe cord deschis și multe medicamente’

Patimile lui Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus: 'Operație pe cord deschis și multe medicamente' „Patimile lui Hristos”, filmul regizat de Mel Gibson,...

Cele mai apreciate mâncăruri din Europa în perioada Paștelui

Cele mai apreciate mâncăruri din Europa în perioada Paștelui Sărbătoarea Paștelui aduce cu sine o varietate de preparate culinare tradiționale, fiecare țară având propriile sale...

Ceaiul de plante la modă, adorat de Lionel Messi, ar putea fi secretul unei siluete de invidiat

Ceaiul de plante la modă, adorat de Lionel Messi, ar putea fi secretul unei siluete de invidiat Cu un miros de pământ și un gust...

Aventura ‘Bare-adise’, croaziera nudistă care va pleca la drum din Miami în februarie 2025

Aventura 'Bare-adise', croaziera nudistă care va pleca la drum din Miami în februarie 2025 Croaziera companiei de turism și călătorii Bare Necessities va pleca la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.