Guvernul va acorda asistență pentru toţi moldovenii aflaţi la ananghie în Israel

Publicat:

Guvernul va acorda asistență pentru toţi moldovenii aflaţi la ananghie în Israel

Situația din Orientul Mijlociu continuă să fie foarte tensionată și volatilă și, de aceea, pe lângă celula de criză care există la MAEIE, am activat și celula de criză de la MAI. Declarația a fost făcută de prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, în cadrul ședinței Guvernului din 11 octombrie.

În cadrul discuției sale, Recean s-a adresat ministrului de Interne, Adrian Efros, cu rugămintea de a atrage o atenție sporită asupra coordonării interinstituționale, pentru a fi siguri că cetățenii Moldovei, care au nevoie de ajutor în Israel, îl primesc, transmite Știri.md.


„Acum am suplimentat Consulatul din Israel cu două persoane. Trebuie să ne asigurăm că putem asigura tot ce este necesar pentru cetățenii noștri acolo. La fel, vreau să vă rog să continuăm colaborarea cu prietenii noștri de la București. Cu această ocazie, vreau să mulțumesc Guvernului din România pentru ajutorul pe care îl oferă cetățenilor din R. Moldova”, susține Dorin Recean.

Citeşte şi: România are datoria morală să ajute cât mai mult Moldova la capitolul energetic – Stiripesurse.md

De asemenea, premierul a venit cu un îndemn către cetățenii moldoveni. „Să respecte alertele de călătorie ale MAEIE, să nu călătorim în Israel în această perioadă și cetățenii care se află în zonele vulnerabile să părăsească Israelul”.

Recean afirmă că Guvernul va acorda asistența necesară pentru fiecare cetățean al țării care vrea să revină acasă.

„Vă rog să ne asigurăm că avem o comunicare foarte bună cu cetățenii noștri în Israel, dar și cu membrii familiilor care sunt în R. Moldova”, a conchis prim-ministrul Dorin Recean.

Guvernul va acorda asistență pentru toţi moldovenii aflaţi la ananghie în Israel

Amintim că autoritățile de la Chișinău au declarat că în Israel se află aproximativ 20.000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Totodată, ambasadorul moldovean a declarat că în Israel muncesc oficial circa 13.000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

De asemenea, MAEIE a dispus crearea unei celule de criză, care monitorizează în mod continuu situația de securitate din Israel și se află în contact permanent cu Ambasada țării noastre și alte instituții responsabile.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

e-mail: [email protected]

telefon de urgență: +972527789772 în regim 24/7

Centrul de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

mail: [email protected]”, se arată în mesajul Ministerului de Externe.

În dimineața zilei de 7 octombrie, Israelul a anunțat stare de război.

Astăzi, 11 octombrie, a devenit cunoscut despre faptul că un cetățean al Republicii Moldova aflat în Israel a decedat, ca urmare a atacurilor teroriste din Fâșia Gaza. Anunțul a fost făcut de către Ministerul de Externe. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unde sunt cele mai bune salarii din lume şi care este leafa moldovenilor

Unde sunt cele mai bune salarii din lume şi care este leafa moldovenilor Salariile nete în anumite țări sunt cu adevărat atractive, stabilite în funcție...

 Servicii medicale de înaltă performanță, în scădere. Ce spun experții

 Servicii medicale de înaltă performanță, în scădere. Ce spun experții Numărul serviciilor medicale de înaltă performanță (SIP) a fost în scădere în ultimii doi ani...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

Un ucrainean a murit înecat încercând să fugă în Moldova. Percheziții și rețineri la nord

Un ucrainean a murit înecat încercând să fugă în Moldova. Percheziții și rețineri la nord Un ucrainean a murit înecat, alți trei au fost reținuți,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.