Hackerii au furat peste 1,4 milioane de teste covid ale francezilor

Publicat:

Rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus au fost furate într-un atac informatic care a vizat serviciul de sănătate publică din regiunea pariziană, au indicat oficiali citaţi joi de agenţia germană de presă dpa, potrivit agerpres.

Sistemul spitalelor universitare pariziene AP-HP, unul din cele mai mari din lume, a anunţat depunerea unei plângeri penale la procuratura publică, în urma furtului.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în China (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Atacul a afectat un spaţiu de stocare a datelor de laborator în vederea transferării lor către companii de asigurări şi autorităţile sanitare pentru urmărirea contactelor.

Datele sustrase aparţin unor persoane din regiunea pariziană care s-au testat de coronavirus în cursul verii şi cuprind nume, numere de asigurări de sănătate şi evident rezultatul testelor.

Ancheta preliminară a descoperit o vulnerabilitate în sistemul de stocare a datelor, dar cercetările privind originea şi împrejurările atacului informatic continuă.

Citeşte şi: PROTESTE violente în Slovenia împotriva paşapoartelor de vaccinare – Black News

Sistemul naţional de schimb de date privind testele de coronavirus nu a fost afectat.

Serviciul de sănătate publică a prezentat scuze celor afectaţi de acţiunea hackerilor, precizând că victimele vor fi informate individual.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

România, locul 23 din 206 delegații prezente la JO Paris

România, locul 23 din 206 delegații prezente la JO Paris România a ocupat locul 23 din 206 delegații prezente la Jocurile Olimpice de la Paris din acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.