Hackerii chinezi au spart datele confidențiale a peste 78 milioane de persoane

Publicat:

Un cetăţean chinez a fost inculpat în SUA pentru participare la piratarea datelor personale a peste 78 milioane de clienţi ai unei companii americane de asigurări de sănătate, a anunţat joi Departamentul Justiţiei de la Washington, transmite AFP, potrivit agerpres.

Fujie Wang, în vârstă de 32 de ani, din Shenzen, face parte dintr-un grup de hackeri chinezi ‘extrem de sofisticat’, care a atacat începând din 2014 patru firme americane, printre care Anthem, pentru sustragerea de date personale.


Citește și: Cutremur puternic în sud-vestul Japoniei

Anunţul acestei inculpări intervine într-un context de tensiuni între SUA şi China. Washingtonul s-a angajat de mai multe luni într-un război comercial cu Beijingul, pe care îl acuză de furt de secrete industriale de la companii americane pentru a-şi accelera dezvoltarea tehnologică.

Departamentul Justiţiei nu a precizat dacă grupul de hackeri avea legături cu guvernul chinez, nici cum anume a utilizat datele sustrase.

‘Acest grup de hackeri îndrăzneţi din China a comis unul din cele mai mari furturi de date din istorie’, a declarat procurorul adjunct al statului Indiana, Brian Benczkowski, citat într-un comunicat.

Un alt membru presupus al grupului, prezentat sub pseudonimul John Doe, a fost de asemenea inculpat. Restul membrilor nu au fost identificaţi. Toţi sunt acuzaţi de fraudă şi furt de identitate.

Citește și: Kim Jong Un a ordonat un exerciţiu de ‘lovitură cu rază lungă de acţiune’

Grupul este acuzat că a accesat ilegal sistemele informatice ale companiei Anthem, cu sediul la Indianapolis. După ce au instalat programe malware, hackerii au sustras datele personale arhivate a circa 78,8 milioane de clienţi (nume, data naşterii, numărul asigurării de sănătate, fişa salarială ş.a.). Ei ar fi transferat ulterior aceste date în China, înainte de a încerca să şteargă arhiva pentru a-şi ascunde urmele.

Pe lângă Anthem, alte trei firme, neidentificate, din domeniul tehnologiei, comunicaţiilor şi industriei, au fost atacate între februarie 2014 şi ianuarie 2015.

Potrivit FBI, care a realizat ancheta, firmele atacate informatic au semnalat rapid aceste activităţi, permiţându-le astfel investigatorilor să-i identifice pe autori. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la condiţii atât de glaciale, în...

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.