Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul ‘Rust’, condamnată la 18 luni de închisoare

Publicat:

Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul ‘Rust’, condamnată la 18 luni de închisoare

Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul “Rust”, a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost împuşcată în timp ce actorul Alec Baldwin manevra o armă în timpul turnării filmului, în 2021, relatează Reuters.

În martie, Gutierrez, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă pentru că a încărcat din greşeală un glonţ real într-un revolver pe care Baldwin îl folosea pe un platou de filmare din Santa Fe, New Mexico, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Incidentul a şocat Hollywood-ul. A fost prima dată în timpurile moderne când un membru al echipei de filmare sau al distribuţiei a fost ucis de un glonţ real încărcat din greşeală într-o armă.

Procesul lui Alex Baldwin este programat pentru 10 iulie, după ce, în ianuarie, un mare juriu l-a pus sub acuzare pentru omor involuntar prin imprudenţă.

Gutierrez, fiica vitregă a antrenorului de arme de la Hollywood, Thell Reed, a fost condamnată de judecătoarea Mary Marlowe Sommer de la Tribunalul Districtual din New Mexico.

Avocatul lui Gutierrez, Jason Bowles, solicitase, să i se acorde o perioadă de probă, dar procurorii au susţinut o sentinţă cu închisoarea pentru o perioadă de 18 luni, din cauză că inculpata nu a arătat niciun fel de remuşcare. Procurorul Kari Morrissey a subliniat apelurile telefonice ale lui Gutierrez din închisoare, în care aceasta a spus că juraţii sunt “idioţi”, că judecătoarea a fost “plătită” şi faptul că a continuat să dea vina pe Baldwin şi pe alţii pentru incidentul fatal.

Gutierrez a petrecut deja o lună în închisoarea din comitatul Santa Fe în urma condamnării sale, iar luni a fost pronunţată sentinţa.

La 6 martie, o instanţă cu juraţi din Santa Fe a avut nevoie de mai puţin de două ore pentru a o găsi vinovată. Un jurat a declarat ulterior că Gutierrez nu şi-a făcut datoria de a verifica siguranţa armelor pe platou.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Moartea Halynei Hutchins a făcut iniţial ca în producţiile de film şi televiziune din SUA să nu mai fie folosite arme de foc reale şi muniţie oarbă. Doi ani şi jumătate mai târziu, multe dintre ele le folosesc din nou datorită efectelor realiste pe care le produc, potrivit armurierilor.

Hutchins a fost împuşcată mortal atunci când Baldwin a îndreptat pistolul spre directoarea de imagine şi a armat arma în timp ce aceasta pregătea o scenă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră Secretarul de stat american, Antony Blinken, va sosi mâine, 29 martie, la Chișinău,...

Borrell cere un echilibru între riscul de escaladare şi nevoia ca Ucraina să poată apăra

Borrell cere un echilibru între riscul de escaladare şi nevoia ca Ucraina să poată apăra Înaltul reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru Afaceri Externe şi...

Se dau granturi de sute de mii pentru structura rurală de irigare

Se dau granturi de sute de mii pentru structura rurală de irigare UCIP IFAD oferă granturi de până la 300 de mii de dolari SUA...

Anatolie Nosatîi pleacă la Bruxelles

Anatolie Nosatîi pleacă la Bruxelles Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi pleacă la Bruxelles, în perioada 28-29 mai, unde va participa la cea de-a doua ediție a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.