Hanoi cere eliberarea vietnamezei acuzate de asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un

Publicat:

Vietnamul i-a cerut marţi Malaeziei să o elibereze pe vietnameza acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un la Kuala Lumpur, la o zi după punerea inopinată în libertate a celei de-a doua acuzate, o indoneziană, informează AFP, scrie Agerpres.

Doan Thi Huong rămâne în prezent singură pe banca acuzaţilor în dosarul privind asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului suprem nord-coreean, ucis pe aeroportul din Kuala Lumpur în februarie 2017, după ce a fost stropit pe faţă cu agent neurotoxic.


Citește și : Rusia nu mai poate fi considerată un partener strategic al Uniunii Europene (comunicat PE)

Luni, indoneziana acuzată de participare la acest asasinat, Siti Aisyah, a fost eliberată de justiţia malaeziană, turnură inedită în acest dosar ce aminteşte de Războiul Rece. Parchetul a renunţat la urmărirea acesteia pentru omucidere, la un an şi jumătate de la începerea procesului.

Marţi, ministrul vietnamez al afacerilor externe, Pham Binh Minh, i-a cerut omologului său malaezian să o elibereze şi pe tânăra sa compatrioată, potrivit presei oficiale vietnameze.

Doan Thi Huong ar urma să compară joi în faţa tribunalului din Kuala Lumpur, după ce avocaţii săi i-au cerut procurorului să renunţe la urmărea ei pentru omucidere.

Procesul împotriva celor două femei, în vârstă de circa 20 de ani, a început în octombrie 2017 şi urma iniţial să fie reluat luni, după o întrerupere de mai multe luni, cu mărturia acuzatei vietnameze.

Citește și : Trump regretă că avioanele au devenit „prea complexe” pentru pilotare: „Nu doresc un Albert Einstein ca pilot”

Indonezianca şi vietnameza au respins acuzaţiile împotriva lor, dând asigurări că au fost atrase în capcană de agenţi nord-coreeni şi că ele credeau că participă la o farsă pentru o emisiune televizată.
Coreea de Sud a acuzat Phenianul că a orchestrat asasinatul, fapt pe care Coreea de Nord continuă să-l dezmintă. Kim Jong Nam era un detractor al regimului nord-coreean şi trăia în exil.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.