X

Hassan Rohani a discutat cu Erdogan despre situaţia tensionată din Iran

Preşedintele iranian Hassan Rohani şi-a exprimat speranţa că manifestaţiile care au loc în Iran de săptămâna trecută vor înceta “în câteva zile”, în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit unui comunicat al preşedinţiei turce, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

În timpul acestei convorbiri telefonice, şeful statului turc a afirmat că “pacea şi stabilitatea” trebuie menţinute în societatea iraniană şi a adăugat că împărtăşeşte opinia omologului său iranian potrivit căruia dreptul la manifestaţie nu trebuie să conducă la “încălcări ale legii”, au declarat surse prezidenţiale turce în comunicat.

Citeşte şi: Turcia lansează informaţia BOMBĂ: Trump şi Netanyahu susţin protestele din Iran

“Preşedintele Rohani i-a mulţumit preşedintelui Erdogan pentru sensibilitatea sa şi şi-a exprimat speranţa că manifestaţiile vor înceta în câteva zile”, se adaugă în comunicat.

În total, 21 de persoane au fost ucise din 28 decembrie în Mashhad (nord-est), când au început manifestaţiile împotriva greutăţilor economice şi puterii, care s-au răspândit rapid în tot Iranul.

Relaţiile dintre Turcia şi Iran sunt ambivalente din punct de vedere istoric, dar s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimele luni, în timp ce Ankara şi Teheranul cooperează cu Moscova în ceea ce priveşte problema siriană.

Tags: Hassan RohaniIranprotesteRecep Tayyip Erdoganteheranturcia
Categorii: Sinteze