Héctor Palma, cofondatorul cartelului Sinaloa, ar putea fi eliberat din închisoare

Publicat:

 Héctor Palma, cofondatorul cartelului Sinaloa, ar putea fi eliberat din închisoare în baza unei decizii a unui judecător mexican. El a petrecut ultimii 28 de ani în închisori din SUA și Mexic, potrivit BBC , informează mediafax.

Un judecător din Mexic a ordonat eliberarea din închisoare a unui celebru baron al drogurilor, care a fondat puternicul cartel Sinaloa împreună cu Joaquín „El Chapo” Guzmán. Héctor Palma, în vârstă de 63 de ani, a pledat vinovat pentru trafic de droguri în 2005. El ar putea fi eliberat după ce un judecător a declarat că nu există suficiente dovezi pentru a continua să fie închis pentru o serie de acuzații.


Citește și : Casa Albă: Lumea are o datorie faţă de Arman Soldin şi toţi jurnaliştii ucişi în Ucraina

Palma a mai fost la un pas de eliberare în urmă cu doi ani, când a fost achitat de acuzațiile de crimă organizată. Totuși, el a fost arestat imediat după ce un judecător a anulat achitarea, argumentând că doi martori care l-au acuzat de două crime și de legături cu traficul de droguri ar trebui să fie găsiți pentru a putea depune mărturie împotriva sa. Procuratura nu a reușit să îi găsească pe cei doi martori, astfel că judecătorul a decis, din nou, să-l elibereze pe Palma.

Palma este unul dintre cei mai cunoscuți lorzi ai drogurilor din anii ’80 și ’90. El și-a început cariera infracțională ca asasin plătit pentru Miguel Ángel Félix Gallardo, unul dintre fondatorii cartelului de droguri din Guadalajara.

Când Miguel Ángel Félix Gallardo a fost arestat în 1989, imperiul său s-a împărțit în două. O parte a fost controlată de nepoții săi, frații Arellano Félix, cu baza de putere în orașul Tijuana, și alta a fost condusă de Palma și Joaquín „El Chapo” Guzmán, cu sediul în statul Sinaloa.

Cele două grupări au început să lupte între ele, iar Palma a fost acuzat că l-a „trădat” pe Felix Gallardo, păstrând pentru el însuși veniturile obținute dintr-un transport de droguri.

Citește și : Donald Trump este VINOVAT de agresiune sexuală

Héctor Palma a fost arestat în 1995, la scurt timp după ce avionul privat cu care călătorea s-a prăbușit. Palma a fost extrădat în SUA în 2007 și predat înapoi autorităților mexicane în 2016, după ce și-a ispășit pedeapsa pentru trafic de droguri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.