Henric al VIII-lea a ordonat DECAPITAREA unui strămoş al iubitei prinţului Harry, Meghan Markle

Publicat:

Lord Hussey un ofiţer foarte bogat şi strămoş al actualei iubite a prinţului Harry, Meghan Markle, a fost judecat şi condamnat la moarte pentru înaltă trădare de regele Henric al VIII-lea în 1536, relatează miercuri ziarul spaniol ABC, conform agerpres.

Potrivit cotidianului The Telegraph, lordul Hussey, primul baron Hussey din Sleaford, căpetenie militară şi foarte bogat, a fost capturat şi decapitat la ordinele regelui casei Tudor, Henric al VIII-lea, sub acuzaţia de complot.


Henric al VIII-lea

Citeşte şi: Un congresman american îşi cere scuze după apariţia unei poze intime pe Twitter – FOTO

Tatăl lui Meghan, Thomas, este descendentul lui Christopher Hussey, din a zecea generaţie, care s-a căsătorit cu Doria Ragland şi au împreună o fetiţă, Rachel Meghan Markle, născută în 1981.

Lordul Hussey s-a născut la Sleaford, Lincolnshire, în 1465, şi era fiul lui Sir William Hussey, preşedintele tribunalului regelui.

El a avut o carieră militară strălucită şi a fost înnobilat în 1497 pentru meritele sale în lupa împotriva rebellilor din Cornwall, conduşi de Lord Audley, în bătălia de la Blackheath (1497), devenind garda de corp a regelui Henric al VIII-lea.

Dar a căzut în dizgraţie după revolta cunoscută sub numele de Pilgrimage of Grace (Pelerinajul Graţiei) din 1536, pe care oamenii săi nu au reuşit să o înăbuşe, fapt ce i-a pus loialitatea sub semnul îndoielii. El a fost declarat vinovat de înaltă trădare, a fost închis în Turnul Londrei şi apoi decapitat.

Ascendenţa lui Megan Markle a fost studiată cu minuţiozitate după ce relaţia sa cu prinţul Harry a devenit publică. Istoricii britanici au descoperit că strămoşii mamei sale făceau parte dintr-o comunitate de sclavi obligaţi să muncească pe plantaţiile din Georgia înainte de emanciparea şi abolirea sclaviei în 1865.

Citeşte şi: Trump l-a făcut PROST şi NERECUNOSCĂTOR pe tatăl unui sportiv american, reţinut în China

“Este incredibil să se descopere că stră-stră-străbunicul din partea mamei lui Meghan era sclav şi că stră-stră-străbunicul din partea tatălui era un ofiţer din New Hampshire, care avea sânge albastru”, notează The Telegraph.

Actriţa a încheiat filmările la ultimul sezon al serialului american “Suits”, în mijlocul speculaţiilor că s-a mutat la Londra cu prinţul Harry şi că se pregătesc de nuntă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.