Herman von Hebel râde în hohote în replica solicitărilor de demisie și spune că nu pleacă

Publicat:

Herman von Hebel râde în hohote în replica solicitărilor de demisie și spune că nu pleacă

Președintelui Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel nu demisionează așa cum au cerut mai mulți lideri de opinie și politicieni în ultimele câteva zile, după investigația apărută în presă, care pune la îndoială integritatea dânsului.

Citește și: Tauber va cere anularea alegerilor locale generale din noiembrie


Mai mult, Herman von Hebel a menționat că nu vede niciun motiv să demisioneze, iar acuzațiile care i se aduc sunt „un atac” asupra procesului de reformă a justiției în R. Moldova.

„Nu deloc! Nu văd niciun motiv pentru a-mi da demisia. Nici măcar nu văd acest articol ca pe un atac la persoana mea, ci un atac asupra muncii totale a Comisiei Pre-Vetting, a comisiilor de Vetting, un atac asupra procesului de reformă a sistemului judiciar în R. Moldova”, a declarat Herman von Hebel în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Președintelui Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse, menționând că investigația ar fi de fapt o traducere a unui articol jurnalistic mai vechi, în care, la fel, s-au prezentat informații eronate.

„S-a întâmplat în 2013 când am început să lucrez la Curtea Penală Internațională. Știam că lucrurile nu mergeau bine și am sugerat să se facă unele schimbări… Evident că au fost critici, întotdeauna o să fie critică în jurul unei reforme, mai ales din partea oamenilor care simt că funcția lor este amenințată și că ar putea să o piardă. Asta s-a întâmplat atunci, asta se întâmplă și acum în Moldova”, a declarat Herman von Hebel.

Herman von Hebel râde în hohote în replica solicitărilor de demisie și spune că nu pleacă

Precizăm că, recent, integritatea lui Herman von Hebel a fost pusă la îndoială în cadrul unei investigații publicate pe anticorupție.md. Potrivit sursei citate, Herman von Hebel a activat în perioada 8 martie 2013 – 16 aprilie 2018, în calitate de grefier la Curtea Internațională Penală de la Haga, iar presa olandeză scria, în 2018, că activitatea administrativă a lui Herman von Hebel ar fi fost afectată de ilegalități și ar fi cauzat prejudicii Curții Internaționale Penale în valoare de cel puțin 760.000 euro.

În urma acestor acuzații, mai mulți politicieni și formatori de opinie au cerut demisia lui Herman von Hebel. Comuniștii și socialiștii au cerut audierea acestuia în Parlament.

”Nu vă va reuși niciunuia dintre cei care considerați că corupția în R. Moldova poate și trebuie să aibă câștig de cauză”, a precizat președinta Comisiei parlamentare pentru juridică, numiri și imunități, Veronica Roșca, sugerând că acuzațiile lansate în spațiul public au fost nefondate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O piesă rară de Lego, pierdută în mare de 27 de ani, a fost găsită pe o plajă britanică de un copil de 13...

O piesă rară de Lego, pierdută în mare de 27 de ani, a fost găsită pe o plajă britanică de un copil de 13...

Prințul Harry va sărbători a zecea aniversare a Jocurilor Invictus la Londra

Prințul Harry va sărbători a zecea aniversare a Jocurilor Invictus la Londra Prințul Harry va sărbători cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus în cadrul...

Marmelada, vedeta unui festival organizat în Anglia

Marmelada, vedeta unui festival organizat în Anglia În fiecare an, în luna aprilie, se desfăşoară unul dintre evenimentele cele mai excentrice din Anglia, un concurs...

Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia

Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia La ora 07.50 (ora Atenei, 06.50 la Paris), portul Pireu, acoperit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.