Hezbollah a bombardat din nou peste granița Libanului, lovind un avanpost al armatei Israelului

Publicat:

Hezbollah a bombardat din nou peste granița Libanului, lovind un avanpost al armatei Israelului

Hezbollah, gruparea șiită din Liban și unul dintre interpușii Iranului în regiune, a anunţat, miercuri, că a atacat un centru de comandă israelian, în apropiere de frontieră, ca ripostă la pierderea a cel puţin trei luptători în urma loviturilor israeliene de marţi.

Spitalul din Nahariya – centrul medical pentru Galileea, în nordul Israelului – a comunicat că există 14 răniţi, dintre care doi grav, după lovitura lansată din Liban împotriva satului Arab al-Aramshe. Combatanţii Hezbollah „au efectuat un atac complex cu rachete ghidate şi drone explozive asupra postului de comandă al unei companii de recunoaştere” din armata israeliană, se transmite într-un comunicat al mişcării pro-iraniene.


Acesta precizează că a fost vorba de represalii la „asasinarea de către inamic a mai multor luptători din rezistenţă la Ain Baal şi Chehabiye” în sudul Libanului.

Israelul a afirmat, marţi, că a ucis doi comandanţi locali din Hezbollah şi încă un membru al grupării. În aceeaşi zi, Consiliul Regional din Galileea Superioară anunţase că drone controlate din Liban au rănit trei oameni. Luni, armata israeliană raportase că trei militari din rândurile sale au fost răniţi în Liban, unde Hezbollah susţine că a activat dispozitive explozive la trecerea acestora. Miercuri a fost a treia zi consecutivă în care Israelul a informat că loviturile Hezbollah s-au soldat cu răniţi.

Un bilanţ întocmit de AFP, citat de Agerpres, arată că în şase luni de violenţe transfrontaliere şi-au pierdut viaţa 368 de libanezi, majoritatea combatanţi din Hezbollah, însă printre cei ucişi se numără aproximativ 70 de civili. În acelaşi interval, armata israeliană a consemnat moartea a zece soldaţi şi opt civili. Zeci de mii de locuitori de ambele părţi ale frontierei au fost nevoiţi să se refugieze.

Hezbollah atacă zilnic Israelul de la începutul conflictului din Fâşia Gaza. Dirijată de Iran, gruparea îşi manifestă astfel sprijinul pentru Hamas, gruparea islamistă care a declanşat războiul prin incursiunile sângeroase din 7 octombrie anul trecut pe teritoriul israelian.

Schimburile de focuri peste frontiera dintre Israel şi Liban au loc în contextul extrem de tensionat din regiune, unde Iranul a lansat, sâmbătă noaptea, drone şi rachete împotriva Israelului. Israelienii au afirmat deja că intenţionează să riposteze la barajul de lovituri lansat de pe teritoriul iranian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

Fosta directoare a ansamblului ‘Joc’, reacție după demisie: ‘Eu nu consider că am procedat contra legii’

Fosta directoare a ansamblului 'Joc', reacție după demisie: 'Eu nu consider că am procedat contra legii' „Eu nu consider că am procedat contra legii, cu...

POLITICO: Kamala Harris, noul sac de box al Rusiei

POLITICO: Kamala Harris, noul sac de box al Rusiei Ieşirea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidenţiale a luat prin surprindere inclusiv Moscova. Şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.