Hezbollah a lansat rachete şi drone spre nordul Israelului, rănind 14 soldaţi şi patru civili israelieni

Publicat:

Hezbollah a lansat rachete şi drone spre nordul Israelului, rănind 14 soldaţi şi patru civili israelieni

Hezbollahul libanez a declarat miercuri că a lansat rachete şi drone asupra unei instalaţii militare din nordul Israelului, un incident despre care armata israeliană (IDF) a anunţat că s-a soldat cu rănirea a 14 soldaţi şi a patru civili israelieni, potrivit Reuters şi The Times of Israel.

Armata a declarat că şase dintre soldaţi sunt în stare gravă, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

IDF a precizat că a “lovit sursele de foc” după ce a identificat mai multe lansări de rachete antitanc şi drone din Liban spre satul beduin Arab al-Aramshe. Site-ul israelian de ştiri Ynet a precizat că soldaţii se aflau într-un centru comunitar din sat.

Ulterior, mass-media din Liban a relatat despre un atac aerian israelian în nord-estul Libanului, în zona Baalbek, potrivit The Times of Israel. O lovitură a fost raportată în apropierea oraşului Iaat, iar imagini postate pe reţelele sociale arătau fumul care se ridica de la un loc vizat de atac. Baalbek, o zonă identificată în trecut ca fiind un bastion al Hezbollah, se află la aproximativ 100 de kilometri de graniţa cu Israelul.

Marţi, lovituri israeliene în sudul Libanului au ucis trei persoane, inclusiv un comandant de teren al Hezbollah, au declarat surse de securitate libaneze.

Forţele israeliene şi gruparea armată libaneză Hezbollah au schimburi de tiruri aproape zilnic, de peste şase luni, în paralel cu războiul din Gaza, în cele mai grave ostilităţi de când au purtat un război major în 2006. Luptele au alimentat îngrijorarea cu privire la riscul unei noi escaladări. Aceste îngrijorări au crescut în urma atacului de represalii al Iranului asupra Israelului, cu sute de drone, rachete de croazieră şi rachete balistice lansate sâmbătă seara, la care oficialii israelieni au promis că vor răspunde.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Cel puţin 370 de libanezi, dintre care peste 240 de luptători Hezbollah şi 68 de civili, au fost ucişi în lupte de la reluarea ostilităţilor dintre Hezbollah şi Israel, potrivit unui bilanţ al Reuters. Optsprezece israelieni, inclusiv soldaţi şi civili, au fost ucişi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gorghiu: 300 de fugari au fost readuşi în România de la începutul anului

Gorghiu: 300 de fugari au fost readuşi în România de la începutul anului Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că de la începutul anului şi...

Zeci de femei au fost ucise de soții lor în bătaie anul trecut

Zeci de femei  au fost ucise de soții lor în bătaie anul trecut 24 de moldovence  au murit în bătaie pe parcursul anului trecut. Victimele...

O clădire a Universității Columbia din New York, ocupată de manifestanți pro-palestinieni

O clădire a Universității Columbia din New York, ocupată de manifestanți pro-palestinieni Manifestanți pro-palestinieni de la Universitatea Columbia au ocupat marți o clădire din campusul...

Corupție la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. Nemerenco a dispus DEMISII

Corupție la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. Nemerenco a dispus DEMISII  Vicedirectoarea Spitalul de Psihiatrie din Bălți care deținea și interimatul funcției de administrator a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.