Hong Kong. Mii de oameni evacuaţi după descoperirea unei bombe de 450 de kg – FOTO

Publicat:

Descoperirea unei bombe de 450 de kilograme din Al Doilea Război Mondial într-o zonă în construcţie din aria urbană a Hong Kong-ului a provocat evacuarea a peste 4.000 de oameni în noaptea de miercuri, în timp ce joi zeci de specialişti vor încerca să dezamorseze dispozitivul, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.


Bomba, a doua găsită în interval de patru zile în districtul comercial şi financiar Wanchai, a determinat o desfăşurare a poliţiei. Aceasta a ordonat evacuarea clădirilor, închiderea magazinelor, hotelurilor, şcolilor şi birourilor, precum şi întreruperi ale traficului, inclusiv a serviciilor de transport maritim care conectează zona cu portul Victoria.

Citeşte şi: Incendiu puternic la un adăpost social din Japonia. Cel puţin 11 oameni au murit – FOTO

La prima oră a zilei de joi, echipele de dezamorsare continuau să lucreze în zonă pentru a scoate la suprafaţă dispozitivul exploziv.

“Bomba este într-o stare periculoasă. Mecanismul fuzibilului este grav deteriorat iar poziţia acestuia face dificil ca echipa noastră să poată lucra dintr-un punct optim”, a declarat Alick McWhirter, un expert în dezamorsarea bombelor, ziarului South China Morning Post din Hong Kong.

Bomba a fost găsită îngropată în pământ la zece metri de locul unde sâmbătă a fost descoperită o alta de acelaşi tip, de 450 de kg, şi care de asemenea a provocat o evacuare a zonei până a fost dezactivată cu succes.

Ambele bombe au fost lansate de armata americană în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În 2014, poliţia a dezamorsat o bombă din război care cântărea aproape o tonă, cea mai mare descoperită în oraş până acum.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie   18 iulie este a 199-a zi a calendarului gregorian și a 200-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 18 iulie 2024

Horoscop 18 iulie 2024 Astrologii prevăd o zi cu mare potenţial în dragoste pentru unele zodii, dar şi probleme la muncă sau de comunicare pentru alte...

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.