Ianukovici îi cere lui Volodimir Zelenski să renunţe la războiul cu Rusia

Publicat:

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici i-a cerut şefului statului Volodimir Zelenski să renunţe la războiul împotriva Rusiei, informează agenţiile Ria Novosti şi DPA, potrivit agerpres.

“Înţeleg foarte bine că aveţi mulţi +consilieri+, dar personal sunteţi obligat să opriţi vărsarea de sânge şi să ajungeţi la un acord de pace cu orice preţ”, a scris politicianul pro-Moscova într-un mesaj difuzat marţi de agenţia de presă de stat rusă Ria Novosti.


Citeşte şi: Zelenski retrage forţele de menţinere a păcii ucrainene din toată lumea – Black News

“Aceasta este ceea ce aşteaptă Ucraina, Donbasul şi Rusia de la dumneavoastră”, a spus el, adăugând că poporul ucrainean şi partenerii Kievului din Occident ar saluta un asemenea pas.

“Probabil că visaţi să deveniţi un adevărat erou! Dar eroismul nu este ostentativ, nu este vorba despre a lupta până la ultimul ucrainean. El este în sacrificiul de sine, în victoria asupra propriei mândrii şi ambiţii de dragul salvării vieţii oamenilor”, a adăugat fostul preşedinte.

Citeşte şi: Putin trimite recruţi sau rezervişti în Ucraina – Black News

Ianukovici, care este considerat extrem de corupt, a fost răsturnat de manifestanţii pro-occidentali în 2014. De atunci, fostul preşedinte în vârstă de 71 de ani trăieşte în exil în Rusia, aminteşte DPA.

În ţara sa natală, el a fost condamnat în absenţă la 13 ani de închisoare pentru trădare. Presa ucraineană a relatat recent că Kremlinul vrea să-l reinstaleze pe Ianukovici ca preşedinte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a monitorizat situaţia din Tulcea cu două aeronave F-16

România a monitorizat situaţia din Tulcea cu două aeronave F-16 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a informat că două aeronave F-16 au monitorizat situaţia din judeţul...

Ucraina prelungeşte legea marţială pentru încă trei luni

Ucraina prelungeşte legea marţială pentru încă trei luni Parlamentul ucrainean a prelungit legea marţială existentă şi mobilizarea cu încă trei luni, până la începutul lui...

Pentagonul reafirmă sprijinul neclintit pentru Ucraina după retragerea lui Biden

Pentagonul reafirmă sprijinul neclintit pentru Ucraina după retragerea lui Biden Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a reafirmat sprijinul neclintit al Washingtonului pentru Ucraina într-o...

Primăria Moscovei plăteşte bani grei voluntarilor care vor să plece pe front

Primăria Moscovei plăteşte bani grei voluntarilor care vor să plece pe front Locuitorii din capitala rusă Moscova care se înregistrează pentru a lupta în Ucraina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.