IFC vrea să investească 1,9 miliarde de dolari în Ucraina

Publicat:

IFC vrea să investească 1,9 miliarde de dolari în Ucraina

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, se aşteaptă ca în următoarele 18 luni să finanţeze proiecte din Ucraina cu 1,9 miliarde de dolari, a declarat luni pentru Reuters un oficial din cadrul acestei organizaţii, potrivit stiripesurse.ro.

Peste jumătate din această sumă ar urma să fie acoperită din conturile proprii ale IFC, iar restul ar urma să vină de la parteneri, precum guvernele occidentale şi Comisia Europeană, a declarat directorul regional pentru Ucraina de la IFC, Lisa Kaestner. Aceasta a adăugat că o parte din fonduri vor fi sub formă de granturi, dar vor fi oferiţi bani şi sub formă de garanţii, ceea ce permite IFC să îşi modifice zona de investiţii.


Citeşte şi: Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria – Stiripesurse.md

“Ne va permite să începem să ne uităm la investiţii care sunt pe termen mai lung şi mai concentrate pe cheltuielile de capital, deci cu riscuri mai mari, pentru că acestea sunt active care, din păcate, ar putea fi prejudiciate pe măsură ce conflictul continuă”, a spus Kaestner, într-un interviu acordat pe marginea reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, care au loc zilele acestea la Washington.

IFC vrea să investească 1,9 miliarde de dolari în Ucraina

Următoarea rundă de proiecte care vor beneficia de finanţare de la IFC ar urma să includă şi proiecte precum transport fluvial pe Dunăre sau producţia de electricitate din surse fotovoltaice şi eoliene.

De la debutul invaziei ruseşti în Ucraina, în luna februarie 2022, IFC a finanţat proiecte în această ţară cu 1,1 miliarde de dolari.

IFC – membră a Grupului Băncii Mondiale – este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală, axată pe sectorul privat din pieţele emergente. IFC îşi desfăşoară activitatea în peste 100 de ţări şi în anul fiscal 2023 a angajat suma record de 43,7 miliarde de dolari în favoarea companiilor private şi a instituţiilor financiare din ţările în curs de dezvoltare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rechini, testați pozitiv la cocaină 

Rechini, testați pozitiv la cocaină  Rechini din apele de coastă ale oraşului brazilian Rio de Janeiro au fost testaţi pozitivi la cocaină, informează Reuters. Aceşti prădători...

Mai multe garaje au fost demolate la Chișinău

Mai multe garaje au fost demolate la Chișinău Mai multe garaje au fost demolate astăzi din sectorul Centru al capitalei. Pretura de sector a...

Trump, furibund împotriva Kamalei Harris: O nebună radicală de stânga, vrea “execuţia bebeluşilor”

Trump, furibund împotriva Kamalei Harris: O nebună radicală de stânga, vrea "execuţia bebeluşilor" Donald Trump a lansat miercuri un atac de o violenţă rară împotriva...

Doi bărbați achitați în prima instanță – recunoscuți vinovați de Curtea de Apel Chișinău

Doi bărbați achitați în prima instanță – recunoscuți vinovați de Curtea de Apel Chișinău Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au admis apelul procurorilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.