IFC vrea să investească 1,9 miliarde de dolari în Ucraina

Publicat:

IFC vrea să investească 1,9 miliarde de dolari în Ucraina

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, se aşteaptă ca în următoarele 18 luni să finanţeze proiecte din Ucraina cu 1,9 miliarde de dolari, a declarat luni pentru Reuters un oficial din cadrul acestei organizaţii, potrivit stiripesurse.ro.

Peste jumătate din această sumă ar urma să fie acoperită din conturile proprii ale IFC, iar restul ar urma să vină de la parteneri, precum guvernele occidentale şi Comisia Europeană, a declarat directorul regional pentru Ucraina de la IFC, Lisa Kaestner. Aceasta a adăugat că o parte din fonduri vor fi sub formă de granturi, dar vor fi oferiţi bani şi sub formă de garanţii, ceea ce permite IFC să îşi modifice zona de investiţii.


Citeşte şi: Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria – Stiripesurse.md

“Ne va permite să începem să ne uităm la investiţii care sunt pe termen mai lung şi mai concentrate pe cheltuielile de capital, deci cu riscuri mai mari, pentru că acestea sunt active care, din păcate, ar putea fi prejudiciate pe măsură ce conflictul continuă”, a spus Kaestner, într-un interviu acordat pe marginea reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, care au loc zilele acestea la Washington.

IFC vrea să investească 1,9 miliarde de dolari în Ucraina

Următoarea rundă de proiecte care vor beneficia de finanţare de la IFC ar urma să includă şi proiecte precum transport fluvial pe Dunăre sau producţia de electricitate din surse fotovoltaice şi eoliene.

De la debutul invaziei ruseşti în Ucraina, în luna februarie 2022, IFC a finanţat proiecte în această ţară cu 1,1 miliarde de dolari.

IFC – membră a Grupului Băncii Mondiale – este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală, axată pe sectorul privat din pieţele emergente. IFC îşi desfăşoară activitatea în peste 100 de ţări şi în anul fiscal 2023 a angajat suma record de 43,7 miliarde de dolari în favoarea companiilor private şi a instituţiilor financiare din ţările în curs de dezvoltare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.