Igor Dodon își continuă misiunea de agent al Moscovei în Moldova

Publicat:

Igor Dodon își continuă misiunea de agent al Moscovei în Moldova

Igor Dodon își îndeplinește în continuare funcția de agent de influență al Moscovei în Republica Moldova, iar prin retorica față de invazia rusă PSRM demonstrează că rămâne un partid prorusesc, care reprezintă interesele Moscovei. Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu.

Liderii opoziției moldovene par să se adapteze la schimbările regionale post-invazia Rusiei în Ucraina, în timp ce analiștii suspectează o continuare a afilierii pro-Kremlin. Anatol Țăranu subliniază că Partidul Socialist al lui Igor Dodon menține o abordare echidistantă în privința conflictului ucrainean, păstrând o poziție pro-rusă, transmite moldova1.md. 


Citeşte şi: Statul american în care Donald Trump este interzis la alegerile prezidențiale – Stiripesurse.md

De asemenea, analistul susține că Igor Dodon revitalizează ideea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană împreună cu Transnistria, refăcând o strategie de influență rusă în zonă.

Țăranu sugerează că Dodon își îndeplinește rolul de agent de influență al Moscovei, reluând argumente care împiedicau anterior integrarea europeană a Moldovei. Deși pare să se vorbească despre integrare europeană, interpretarea subiacentă indică o continuare a vechilor afilieri geopolitice ale opoziției moldovenești.

Igor Dodon își continuă misiunea de agent al Moscovei în Moldova

„Atunci când domnul Dodon vorbește despre necesitatea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, împreună cu Transnistria, neapărat cu Transnistria și obligatoriu cu Transnistria, el de fapt reiterează într-o formula mai deghizată, iarăși formula care este susținută de Moscova.

Să ne aducem aminte și este important să le spunem telespectatorilor noștri că conflictul transnistrean a apărut și a fost susținut de către Moscova anume cu condiția de a obține pentru Moscova o pârghie de influență asupra Republicii Moldova și de a nu permite Republicii Moldova să se dezvolte în direcția Uniunii Europene, civilizației europene și tot așa, rămânând parte a spațiului de influență rusesc”, susține Anatol Țăranu.

Totodată, analistul susține că, în prezent, justiția moldovenească șchiopătează și acest lucru se datorează faptului că reforma în justiție este una neplină și nu este clar când, de fapt, Moldova va obține o justiție absolut imparțială, care ar putea să-și facă datoria în conformitate cu legea, dar nu în conformitate cu comanda politică.

Igor Dodon își continuă misiunea de agent al Moscovei în Moldova

Cât despre faptul că Igor Dodon ar putea candida la următoarele alegeri prezidențiale, Anatol Țăranu a spus:

„În lipsă de informații apare un teren pentru diverse comentarii. Sau domnului Dodon nu i se permite din exterior să candideze din simplul motiv că deocamdată nu există o certitudine că el ar putea să fie un candidat, un contracandidat cu succes împotriva Maiei Sandu. Sau există în interiorul Partidului Socialiștilor niște frământări, poate chiar niște mici conflicte pe interior pe care deocamdată noi nu le cunoaștem și care deocamdată nu-i permit domnului Dodon să apară în calitate de candidat bine pronunțat”.

Totuși, acesta a subliniat că, din toți contracandidații Maiei Sandu, care sunt măsurați de diverse sondaje, Igor Dodon este deocamdată pe poziția cea mai avansată. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.