X

Igor Dodon, judecat pentru fals în declarații

Igor Dodon, judecat pentru fals în declarații

Judecătorii au avut azi o nouă şedinţă în cazul fostului preşedinte Igor Dodon, a soției lui, și a unui medic de familie, cu toții învinuiti de fals în declaraţii. Astăzi a fost audiat ultimul martor din acest dosar, iar procesul a durat aproape două ore. La şedinţă au participat toate părţile, cu excepţia Galinei Dodon, conform tvrmoldova.md

Nadejda Popa este martor şi medicul de familie al soţilor Dodon. Ea a declarat că fiul lui Dodon nu s-a adresat niciodată la ea cu probleme de sănătate. Colega ei, învinuită în acest dosar, a rugat-o să elibereze un certificat medical, fără a-i spune cine e pacientul. Medicul a refuzat să dea alte detalii presei.

Citește și Octavian Armașu a fost demis de la conducerea BNM

PETRU IARMALIUC, procurorul de caz: Documentul medical a fost completat de către învinuita, colega sa, Arapan Mariana şi ea nu l-a ţinut în mână, ea nu l-a luat. Nu a indicat numele său şi nu a aplicat ştampila medicului de familie. Toate aceste acţiuni au fost realizate de către Mariana Arapan şi în şedinţa de judecată a spus că a intrat la ea, a luat ştampila şi a aplicat-o.

La proces a fost prezentă şi învinuita Mariana Arapan.

“- De ce nu i-aţi spus doamnei pentru cine este acel certificat? – Doamnă, daţi-mi voie să plec şi nu mă mai….”

IGOR DODON, fost preşedinte al Republicii Moldova: Eu regret de această abordare a justiţiei în Republica Moldova. E o bătaie de joc într-un dosar care nu costă nici doi bănuţi.” Originalul documentului a dispărut, iar la dosarul cu probe este ataşată o copie.

PETRU BALAN, avocatul lui Igor Dodon: Despre originalul acestei recomandări, vreau să vă spun că e o întrebare pe care ar trebui să o adresaţi procurorului de caz. PETRU IARMALIUC, procurorul de caz: Acest document, evident, a fost păstrat, ascuns şi distrus de către persoanele vizate. Noi avem certitudinea confirmată că acest document a fost întocmit şi aplicat în mod fraudulos, fals.

Dosarul în care soţii Dodon şi un medic de familie sunt învinuiţi de fals în declaraţii a fost trimis în judecată la începutul lunii martie. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, sotii Dodon au prezentat autorităților un document medical fals pentru a li se permite să plece în România, la un tratament post-Covid pentru fiul lor. Pentru asemenea infracţiune, Codul Penal prevede până la cinci ani de inchisoare.

Tags: declaratiifalsigor dodonjudecat
Categorii: JustiţieȘtirile zilei