X

Igor Grosu, despre interdicția aplicată celor 7 deputați: ‘A fost o provocare’

Igor Grosu, despre interdicția aplicată celor 7 deputați: ‘A fost o provocare’

Deputați afiliați fugarului Ilan Șor care au blocat astăzi tribuna Parlamentului, s-au întors cu o sarcină de la Kremlin, de a crea destabilizări și provocări prin care ar ieși în evidență. Scopul lor nu era de a participa la ședința în plen a Parlamentului, ci de a bloca activitatea acesteia. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii Cabinetul din umbră de la JurnalTV.

„A fost o provocare, evident, ei au venit și cu o temă pentru acasă, cu o sarcină, de la Kremlin. Au lansat amenințări, i-am avertizat, s-a dorit însă cu tot dinadinsul ca ședința să fie blocată. Este prima dată când am recurs la așa ceva. În pauză ne-am uitat în Regulament, care prevede că în astfel de situații pot fi sancționați până la 10 ședințe. Ne-am gândit să-i sancționăm cu 5 ședințe. I-am mai somat o dată, să-și ocupe locurile, dar își doreau să blocheze ședința. Cred că nici nu doreau să participe, scopul lor este altul, să iasă în evidență. Altfel ei nu au cum să iasă în evidență decât prin provocări și destabilizări. Vor să folosească tribuna Parlamentului pentru tot felul de minciuni și insinuări. Cum am spus însă, asta-i regula din Regulament. De acum încolo o vom aplica hotărât”, a declarat Igor Grosu, potrivit jurnal.md.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

El a mai precizat că spre deosebire de Parlament unde deputații din opoziție se manifestă destul de activ, la ședința Biroului permanent al Parlamentului, aceștia sunt tăcuți și „pufoși” și nu vin cu propuneri.

„Ieri la ședința Biroului au venit doar doi reprezentanți ai BCS, Vladimir Odnostalco și Corneliu Furculiță, au participat la toată ședința Biroului permanent. Au tăcut toată ședința”, a mai spus Igor Grosu.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Amintim că deputații afiliați fugarului Ilan Șor au ocupat astăzi tribuna centrală a Parlamentului, în semn de protest pentru faptul că speakerul Igor Grosu a refuzat să ofere cuvântul lui Denis Ulanov și Vasile Bolea. Examinarea proiectelor a continuat jumătate de oră în strigătele și bătăile în tribună ale deputaților protestatari. Ca rezultat, aceștia au primit interdicție de a participa la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului.

Tags: Igor Grosukremlinparlament
Politică