Igor Grosu, la Conferința Președinților Parlamentelor din UE: „Suportul acordat Ucrainei înseamnă şi suport pentru Republica Moldova”

Publicat:

Igor Grosu, la Conferința Președinților Parlamentelor din UE: „Suportul acordat Ucrainei înseamnă şi suport pentru Republica Moldova”

Șeful legislativului Igor Grosu a susținut un discurs în cadrul Conferinței Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Speakerul a făcut apel către omologii săi ca să ofere suport țării noastre în lupta pentru democrație, modernizare și progres.

„Suportul acordat Ucrainei înseamnă şi suport pentru Republica Moldova, fiindcă ţările noastre au decis să se rupă de fostul imperiu şi să trăiască într-o lume liberă, paşnică şi prosperă. Este alegerea noastră civilizaţională. Sunt sigur că împreună vom reuși, nu va fi ușor, dar cu multă inteligență, răbdare și perseverență ne vom asigura ca viitorul nostru și al copiilor noștri va fi în pace și bunăstare”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.


În discursul său, șeful legislativului a mai menționat că anul 2024 este unul important pentru viitorul Republicii Moldova, întrucât va fi organizat referendumul inițiat de Președinta țării, Maia Sandu, care are drept scop consfințirea ireversibilității procesului de integrare a RM în UE.

Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană se desfășoară în perioada 21 – 24 aprilie 2024 și este găzduită de Palatul Regal La Almudaina din Palma, Spania. Agenda acesteia se concentrează pe două sesiuni tematice – politica externă și apărarea, iar la eveniment participă președinții parlamentelor din UE, conducerea Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul francez, de acord să investigheze abuzurile sexuale în cinematografie

Parlamentul francez, de acord să investigheze abuzurile sexuale în cinematografie Parlamentul francez a acceptat joi să creeze o comisie de anchetă pentru a investiga violenţa...

Acțiuni de contracarare a pescuitului ilicit în perioada de prohibiție pe râul Prut. Ce amenzi riscă oamenii

Acțiuni de contracarare a pescuitului ilicit în perioada de prohibiție pe râul Prut. Ce amenzi riscă oamenii Inspectorii de mediu din Cantemir, în colaborare cu...

Șoigu face anunțul: forțele ucrainene se retrag pe toată linia frontului din Ucraina

Șoigu face anunțul: forțele ucrainene se retrag pe toată linia frontului din Ucraina Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că trupele...

Atenție asupra pericolelor asociate aprinderii rugurilor, în special a celor care implică arderi de anvelope

Atenție asupra pericolelor asociate aprinderii rugurilor, în special a celor care implică arderi de anvelope În ajunul sărbătorii de Înviere, Inspectoratul pentru Protecția Mediului atrage...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.