Igor Grosu: Nu mai rămânem la mila Gazpromului

Publicat:

După ultimele două ierni, suntem cel mai bine pregătiți. Nu ne mai facem griji. Nu mai rămânem la mila Gazpromului, care ne promite o anumită cantitate de gaz care se evapora și nu mai ajungea în cantitățile în care era promis. Suntem bine pregătiți la acest capitol.

Asigurările vin din partea președintelui Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu, menționând că locuitorii din stânga Nistrului trebuie să înțeleagă că nu vor mai avea parte de binefaceri, potrivit Realitatea.


Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

„Din 19 septembrie 2023, intră în vigoare un contract prin care va fi alt operator responsabil decât Moldovagaz”, a anunțat Igor Grosu, făcând referire la faptul că operatorul național de transport al gazelor naturale din România, Transgaz, prin filiala sa de peste Prut, a preluat operațiunile în R. Moldova, inclusiv pentru regiunea transnistreană.

Cât despre datoria de 800 de milioane de dolari despre care președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat de înțeles că s-a adeverit a fi inventată în urma unui audit internațional, miercuri, 6 septembrie 2023, ministrul Energiei, Victor Parlicov, va susține un briefing de presă.

„Mâine va fi făcut anunțul public al acelui audit despre care toți se întrebau dacă e necesar să mai cheltuim bani și să angajăm… Noi tot timpul ne-am condus pe principiul corect și transparent.

Noi am plătit pentru ceea ce am consumat. Alții fie au încercat să facă bani, să inventeze datorii, penalități la datorii, alții nu au plătit deloc, nimic. Ceea ce noi am consumat, am onorat factura.

Ceea ce nu am consumat, nu vom recunoaște. Vom prezenta toate argumentele în instanțele internaționale și din ultimii 2 ani, când eu consider că micșorarea volumelor pe nepusa masă n-au avut nicio justificare”, a declarat deputatul.

Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

„Pentru cei din stânga Nistrului, mesajul e simplu: pentru ceea ce consumi, trebuie să plătești, o dată și o dată. Acest chilipir sau binefacere nu poate dura la nesfârșit și cei de acolo trebuie să înțeleagă că acest lucru o să se finalizeze. Altele 8 mlrd nu sunt datoriile noastre.

O pot spune fără audit. Cei care au consumat să fie buni și să plătească, acei care au tolerat sau au susținut regimul separatist… Niciodată n-o să le recunoaștem”, a conchis politicianul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei ucraineni aflaţi în munţii Maramureșului de mai multe zile au solicitat ajutorul autorităţilor române

Trei ucraineni aflaţi în munţii Maramureșului de mai multe zile au solicitat ajutorul autorităţilor române Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au demarat, sâmbătă seara, o...

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM Aproximativ 60 de case vor fi eficientizate energetic, anunță Centrul Național pentru Energie Durabilă...

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă În doar o lună, aproximativ 150 de milioane de americani vor vota pentru Kamala...

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost înregistrate trei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.