Igor Grosu: Urmează patru ani de muncă asiduă, pentru a aduce Europa mai aproape în localitățile noastre

Publicat:

Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit astăzi, 2 decembrie, pentru a trage concluziile alegerilor locale generale din noiembrie 2023 și a discuta despre acțiunile de viitor, atât la nivel local, cât și național. În cadrul ședinței au participat Igor Grosu, Dorin Recean, deputați, miniștri, primari, consilieri, membri, dar și susținătorii PAS.

În cadrul ședinței, președintele PAS, Igor Grosu, le-a mulțumit tuturor celor care au muncit în această campanie electorală.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

„Tratăm cu maximă responsabilitate votul acordat de fiecare cetățean în parte. Urmează patru ani de muncă asiduă, pentru a aduce Europa mai aproape în localitățile noastre. Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate, în fiecare primărie, consiliu local și raional”, susține șeful Legislativului.

La rândul său, premierul Republicii Moldova Dorin Recean a menționat că acest rezultat în alegeri trebuie să se materializeze în cât mai multe proiecte pentru localitățile țării noastre.

„Acest scop este în plină implementare prin programele „Satul European” și „Satul European Expres” însă, așa cum ne-am angajat în campanie electorală, vom aloca și mai mulți bani pentru satele și orașele noastre. Deja am alocat suplimentar 400 de milioane de lei pentru dezvoltarea locală în cadrul rectificării bugetare din toamnă și vom identifica bani pentru a continua aceste programe”, declară premierul.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

De asemenea, Recean a menționat că bugetul pentru anul 2024 se va concentra în special pe educație și bunăstarea copiilor din țară. Iar printre principalele noutăți sunt majorarea salariilor tuturor pedagogilor din țară și creșterea indemnizației la nașterea copilului la 20.000 de lei.

Totodată, guvernarea își concentrează efortul pe deschiderea negocierilor cu UE și apropierea de blocul comunitar. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național Agenții economici din UTA Găgăuzia vor primi cota TVA-ului din bugetul național și nu...

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa…”

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa...” La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională Legea cu privire la...

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ”să nu fie laşi”

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ''să nu fie laşi'' Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită la Praga, le-a cerut marţi aliaţilor Ucrainei să "nu...

Anca Dragu se ţine tare: BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului

BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului Banca Națională a Moldovei (BNM) nu dorește să răspundă material pentru acțiunile foștilor șefi, acuzați...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.